На Снятинщині чоловік побив сусіда металевою трубою через межу на городі


На початку січня Снятинським районним судом було прийнято вирок щодо селянина, який побив сусіда металевою трубою.

Як йдеться у матеріалах справи, 30 червня минулого року близько обіду обвинувачений знаходячись на земельній ділянці, раптово вчинив словесну суперечку з потерпілим, під час якої висмикнув із землі металеву трубу (межовий знак), якою замахнувся на останнього та наніс йому один удар в передпліччя лівої руки та грудну клітку зліва, заподіявши тілесні ушкодження у виді синців лівого передпліччя, бокової поверхні грудної клітки зліва.

У ході судового засідання покази сторін розійшлися. Зокрема обвинувачений розповідав, що в цей день землевпорядники, обміряли земельну ділянку, там був і потерпілий, який почав його ображати нецензурними словами. Через це він висмикнув із землі трубу та замахнувся на потерпілого, який перехопив трубу, хвилин 3-5 вони перетягували кожен у свій бік вказану трубу, а потім обидвоє відпустили її. Поруч за словами обвинуваченого були жінки, які кричали, щоб вони відпустили трубу і стали між ними, тож ударів потерпілому і тілесних ушкоджень він не наносив.

В той же час потерпілий запевнив, що саме обвинувачений почав ображати його, а після зауваження замахнувся трубою. Намагаючись захиститись рукою потерпілий отримав удар в передпліччя лівої руки. Коли ж обвинувачений вдруге замахнувся, потерпілий перехопив трубу, і вони біля 1 хвилини перетягали трубу кожен у свій бік, потім випустили її і розійшлися.

Через травму потерпілий цілий місяць відчував біль, боліли ребра, лікувався. Свої страждання потерпілий оцінив у 1590,00 грн. матеріальної шкоди, завданої злочином та 3500,00 грн. моральної шкоди. Слова потерпілого підтвердив і його зять ,який бачив конфлікт. 

Інші свідки вказали, що бачили як чоловіки шарпали трубу, проте самого удару не бачили. Оскільки судово-медична експертиза підтвердила, що тілесні ушкодження нанесені імовірно цією трубою та зважаючи на зібрані докази на місці події суд прийшов до висновку, що вина обвинуваченого у вчиненому повністю доведена. 

Тож суд прийняв рішення визнати обвинуваченого винним за ст.125 ч.1КК України та призначити покарання у виді 200 годин громадських робіт. окрім того стягнути із обвинуваченого на користь потерпілого 1590,00 грн. матеріальної шкоди, завданої злочином та 2500,00 грн. моральної шкоди.