На Снятинщині чоловік поцупив з дачного будинку пральну машину


До Снятинського відділення поліції звернулася 48-річна мешканка м. Косів. Жінка повідомила про те, що з її дачного господарства, яке знаходиться у одному із сіл району, невідома особа викрала пральну машинку марки "Рига" та металеві баки.

Проведеними розшуковими заходами правоохоронці встановили особу зловмисника. Ним виявився 41-річний мешканець одного із сіл району, який уже раніше притягався до кримінальної відповідальності за вчинення майнових злочинів.

Як з’ясувалося, зловмисник знав, що жінка проживає в Косові й на дачу навідується рідко, особливо взимку. Тож лиходій скористався нагодою і викрав пральну машинку та металеві баки. З допомогою тачки він перевіз до свого господарства крадене, де й зберігав поки його злочинні дії не виявили правоохоронці та вилучили крадене.

За цим фактом розпочато кримінальне провадження за ч. 1 ст. 185 (Крадіжка) Кримінального кодексу України. Згідно санкції статті зловмиснику загрожує покарання у вигляді штрафу від п'ятдесяти до ста неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або громадськими роботами на строк від вісімдесяти до двохсот сорока годин, або виправними роботами на строк до двох років, або арештом на строк до шести місяців, або позбавленням волі на строк до трьох років. Сектор комунікації Головного управління Національної поліції В Івано-Франківській області