На Снятинщині учасники АТО пересварилися з сільським головою через землю


Сьогодні, 16 лютого в Івано-Франківську відбулося засідання постійної комісії обласної ради з питань захисту прав учасників і ветеранів АТО.

Серед іншого депутати розглянули питання «Про стан надання земельних ділянок учасникам антитерористичної операції у Снятинському районі», інформує кореспондент Бліц-Інфо.

Голова комісії, свободівка Наталія Чаплинська, повідомила, що до комісії надійшов лист від Борщівської сільської ради Снятинського району.

У листі йдеться про те, що у 2015 році в сільраду поступило 12 заяв від учасників АТО. В той час, сільрадою було зарезервовано 4 га землі, майже по 30 соток для кожного.

Через деякий час учасники АТО знову звернулися за виділенням їм земельних ділянок, однак цього разу вони хотіли саме ділянку, якою користується фермер уже п’ять років.

Сільський голова Ігор Розвадовський зазначив, що не знає як вийти із ситуації.

За словами голови спілки учасників АТО у Снятинському районі Василя Жовтяка, конфлікт трапився через те, що сільський голова не вміє спілкуватися з людьми.

«Вони могли просто вирішити це питання на місці, а не виносити його в область. Конфлікт трапився через те, що сільський голова не вміє нормально розмовляти, а хамить та лається. Як можна порозумітися з людиною до якої приходиш, а він вказує на двері?», - ппідкреслив Жовтяк.

Водночас представник дергеокадастру зауважив, що у сільській раді в резерві 5 га землі, тож цілком можливо знайти іншу землю. Він додав, що не розуміє, як з таким запасом землі сільський голова просто не зміг порозумітися та запропонувати іншу ділянку.

У підсумку комісія вирішила підготувати звернення до Верховної ради, щоб учасники АТО змогли отримати компенсацію за земельну ділянку.