На Снятинщині в перехожого виявили боєприпаси та саморобний наперсток для куріння наркотиків


В ході проведення профілактичного відпрацювання в смт. Заболотів Снятинського району правоохоронці помітили на вулиці підозрілого, як пізніше встановили, 45-річного мешканця одного із сіл району, котрий відкрито уникав зустрічі з ними.

Вже за декілька хвилин спілкування причина хвилювання чоловіка стала зрозумілою. В кишені його куртки було виявлено та вилучено металеву коробку з-під сигарет в якій знаходились патрон до пістолета Макарова та тринадцять патронів до малокаліберної гвинтівки.

Крім цього, у чоловіка було виявлено та вилучено суху подрібнену речовину рослинного походження, яка за висновком експертизи є особливо-небезпечним наркотичним засобом, обіг якого заборонено – канабіс та предмет, ззовні схожий на саморобний наперсток для куріння наркотичних засобів з залишками нагару на внутрішній поверхні.

За цими фактами розпочато кримінальні провадження за ч.1 ст.263 (Незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами) та за ч.1 ст.309 (Незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення чи пересилання наркотичних чи психотропних речовин без мети збуту) Кримінального кодексу України. Проводиться слідство. Сектор комунікації Головного управління Національної поліції в Івано-Франківській області