На території України зафіксовано поштовх від землетрусу в Румунії


Внаслідок землетрусу, що стався в Румунії в ніч на суботу, на території України постраждалих людей та руйнувань будівель немає.

Про це повідомляє в суботу Держслужба з надзвичайних ситуацій.

"24 вересня 2016 року о 2:15 в районах Одеської області зафіксовано поштовх силою приблизно 3-4 бали за шкалою MSK-64 від землетрусу, що стався на території східної частини Румунії, гори Вранча, біля м. Ліпша (45,7 градусів північної широти та 26,6 градусів східної довготи), на глибині 90 км, магнітуда якого за шкалою Ріхтера складала 5,7", - йдеться в повідомленні.

Повторних поштовхів зафіксовано не було.

Разом з тим, Державна інспекція ядерного регулювання повідомляє, що землетрус не вплинув на роботу АЕС України.

"Порушень експлуатаційних меж на енергоблоках вітчизняних АЕС немає. Радіаційний фон на майданчиках АЕС України не змінився та відповідає значенням природного фону. Системи фізичного захисту АЕС України працюють у штатному режимі", - зазначили в Держінспекції.

Водночас заступник директора Інституту геофізики ім.Суботіна Олександр Кендзера повідомив, що землетрус з епіцентром в зоні Вранча в Румунії відчувався практично на всій території України.

"Найбільше енергії було направлено в бік нашої країни, і таким чином землетрус відчувався практично на всій її території. Тобто найбільше землетрус відчувався, звичайно, на південному заході Одеської області, ну а далі – все менше і менше. Але навіть докотилися хвилі до Києва", - розповів він в ефірі телеканалу "112 Україна", повідомляє Dt.ua.

Українська правда