На Тлумаччині юний хуліган потрощив вікна та забрав гроші у літньої односельчанки


До поліції повідомив 47-річний сусід потерплої. Він вказав, що близько 5 години ранку на подвір’я до 86-річної жінки проник невідомий, який розбив шибки у вікнах житлового будинку та, погрожуючи, заволодів грошовими коштами господині в сумі 200 гривень.

Виїздом на місце події правоохоронці проведеними оперативно-розшуковими заходами встановили особу зловмисника. Ним виявився 17-річний односельчанин потерпілої.

Як з’ясували поліцейські, повертаючись 29 липня вдосвіта додому напідпитку, юний зловмисник, проходячи попри будинок літньої жінки, знаючи, що вона проживає одна, зайшов на подвір’я та почав бешкетувати: розбивати вікна, кричати та агресивно поводитися, чим розбудив та налякав господиню. Парубок почав погрожувати їй та вимагати аби та віддала йому свої заощадження. Налякавшись, жінка віддала йому 200 гривень після отримання яких зловмисник втік. Дещо пізніше правоохоронці розшукали його за місцем проживання.

Його дії кваліфіковано як хуліганство та розпочато досудове розслідування. Згідно санкції статті передбачено покарання у вигляді штрафу від п’ятисот до тисячі неоподаткованих мінімумів доходів громадян або арештом на строк до шести місяців, або обмеженням волі на строк до п’яти років. Проводиться слідство. Сектор комунікації ГУ НП в Івано-Франківській області.