На Тисменничині правоохоронці викрили злодійкуватого сусіда потерпілих


Зловмисником виявився 50-річний раніше судимий, який з будинку сусідів, мешканців села Черніїв Тисменицького району викрав мобільний телефон "Нокіа" та одяг з гардеробу.

До місцевих правоохоронців звернулись двоє потерпілих 82-річна пенсіонерка та її 50-річний сусід, котрі проживають в одному будинку. Громадяни повідомили, що з їхніх помешкань пропало майно: у жінки – мобільний телефон, а в сусіда – одяг та взуття.
На місце події прибула слідчо-оперативна група поліції. В ході проведення оперативно-розшукових заходів правоохоронці встановили особу, причетну до вчинення злочину. Правопорушником виявився 50-річний сусід потерпілих.

Як з’ясували правоохоронці, в обох випадках злодій, шляхом розбиття вікна проник вночі до приміщення будинку, звідки викрав вказані речі. Викрадене хотів продати, але йому завадили правоохоронці, які вилучили майно як речові докази та повернули законним власникам на зберігання.

Наразі вирішується питання про оголошення зловмисникові підозри у вчиненні злочину та обрання міри запобіжного заходу – тримання під вартою.

За цим фактом розпочато кримінальне провадження відповідно до ч. 3 ст. 185 (крадіжка з проникненням у житло, інше приміщення) Кримінального кодексу України. За вчинене підозрюваному загрожує покарання у вигляді позбавлення волі від трьох до шести років. Крім того, поліція перевіряє на причетність його до вчинення інших квартирних крадіжок. Триває слідство.