На Тисменничині виявили енезаконний видобуток піщано-гравійної суміші


Із русла річки «Бистриця Надвірнянська», яка протікає поблизу села Березівка Тисменицького району, було виявлено три вантажних автомобілі марки «Краз» і один «Камаз» з навантажувачем марки «Твекс», водії яких здійснювали незаконний видобуток та перевезення піщано-гравійної суміші.

Отримавши повідомлення про вказані незаконні дії, поліція виїхала на місце події та задокументувала факт порушення. Транспортні засоби було вилучено та поміщено на майданчик тимчасового утримання, інформує прес-служба нацполіції в області.

Відповідно до законодавства, піщано-гравійна суміш відноситься до корисних копалин державного значення, тож такі дії є кримінальними.

Особами, які займалися видобутком та перевезенням гравію, як встановила поліція, є житель Тлумацького району, водії-перевізники із Тисменицького району та житель Івано-Франківська.

Відомості за цим фактом внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань. Стосовно порушників відкрито кримінальне провадження за вчинення кримінального правопорушення згідно ч.2 ст.240 Кримінального кодексу України (порушення правил охорони або використання надр, а також корисних копалин загальнодержавного значення).

Триває досудове розслідування.