На Тисмениччині правоохоронці затримали групу свинокрадів


Працівники місцевого відділу поліції викрили та затримали групу в складі трьох осіб, які намагалися викрасти трьох поросят з одного із приватних господарств району.

Вчора, 31 серпня близько опівночі до правоохоронців надійшло повідомлення від працівників охорони приватного відпочинково-розважального комплексу, що в Тисменицькому районі про те, що з господарського приміщення, що на території комплексу, викрали свиней, яких зловмисники помістили до багажника легкового автомобіля з метою вивезення, про це повідомляє управління Нацполіції в області.

На місце події одразу ж прибули поліцейські, які виявили в автомобілі трьох поросят та трьох чоловіків, можливо причетних до вчинення крадіжки.

В ході першочергових слідчих дій правоохоронцями було встановлено, що два з них працювали на вказаному господарстві та доглядали за свиньми. Через скрутне матеріальне становище старший із зловмисників запропонував молодшому викрасти свиней, з метою продажу. До крадіжки чоловіки готувалися заздалегідь, навіть попросили знайомого, щоб той під’їхав на автівці та забрав свині. 

Як було встановлено, зловмисники безперешкодно зайшли на територію, викрали поросят, помістили до багажника автівки після чого намагалися втекти, але вчасно були помічені охороною та затримані правоохоронцями.

Наразі вирішується питання про оголошення підозри свинокрадам та обрання міри запобіжного заходу – тримання під вартою.

За цим фактом розпочато кримінальне провадження за ч. 2 ст. 185 ( Крадіжка) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає покарання у вигляді арешту на строк від трьох до шести місяців або обмеженням волі на строк до п’яти років або позбавлення волі на той самий строк.