На Тисмениччині юнак вкрав у чоловіка велосипед, бо той не купив йому сигарети


До Тисменицького відділу поліції звернувся 64-річний мешканець одного з сіл району. Чоловік повідомив про те, що невідома особа вчинила крадіжку його велосипеда марки «Ардіс», який він залишив біля сільського магазину.

Проведеними розшуковими заходами правоохоронці встановили особу зловмисника. Ним виявився 18-річний житель Богородчанського району. Як з’ясувалося, того дня, коли потерпілий перебував біля магазину, до нього підійшов незнайомий хлопець і попросив допомогти йому купити цигарки.

Мовляв, продавець може йому не продати через юний вік, а паспорт з собою не взяв. Тож, поки пенсіонер був у крамниці, зловмисник сів на його велосипед і поїхав додому. У скоєнному юнак зізнався, викрадений ним велосипед правоохоронці вилучили та повернули власникові на зберігання.

За цим фактом розпочато кримінальне провадження за ч. 1 ст. 185 (Крадіжка) Кримінального кодексу України. Згідно санкції статті зловмисникові загрожує покарання у вигляді штрафу від п'ятдесяти до ста неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або громадські роботи на строк від вісімдесяти до двохсот сорока годин, або виправні роботи на строк до двох років, або арешт на строк до шести місяців, або позбавлення волі на строк до трьох років. Сектор комунікації Головного управління Національної поліції в Івано-Франківській області