На Україну йде циклон: синоптик розказала про дощі й похолодання


У суботу, 12 травня, на сході України очікується похолодання з дощами, а 13 травня дощі пройдуть майже в усіх областях країни.

Про це в ефірі Еспресо.TV повідомила синоптик Наталка Діденко.

"У суботу буде холодно з дощами у східних областях України - Харківщина, Донеччина, Луганщина, зачепить Полтавщину. Там температура повітря опуститься до +10...+15°C. На решті території буде без істотних опадів, температура очікується порівняно високою у західних областях: +20...+25°C. На решті території - в межах +17...+22°C, переважатиме суха повітряна маса", - розповіла Діденко.

Синоптик також зазначила, що через дощову хмарність зменшиться імовірність заморозків.

"Щодо заморозків - найнижча температура повітря вдень і вночі очікується на північному сході України, але коли дощова хмарність прикриє північний схід, імовірність заморозків зменшиться", - пояснила метеоролог.

У неділю, 13 травня, в Україні буде несприятлива погода - її визначатиме циклон. Скрізь суттєво похолодає, температура коливатиметься в межах +10...+17°C, практично скрізь ітимуть дощі. Трохи тепліше буде у західних областях, але переважатиме волога погода.

У Києві в суботу буде відносно тепло: +18...+20°C, дощів не буде. В неділю у столиці похолодає до +13...+14°C, буде дощ.