На Верховинщині чоловік захищаючись порізав гостя ножем


До чергової частини Верховинського відділення поліції надійшло повідомлення від медпрацівників районної лікарні про те, що до них «швидкою допомогою» доставлені два чоловіки.

У 54-річного діагностовано проникаюче ножове поранення черевної порожнини, а в 47-річного черепно-мозкова травма, забійні рани голови, струс головного мозку, синці та садни в різних ділянках тіла, інформує прес-служба Нацполіції в області.

На місце події виїхали працівники слідчо-оперативної групи місцевого відділення поліції та в ході проведення відповідних заходів з’ясували, що чоловіки спільно працювали у роботодавця. Після чого старший із них прийшов у гості до 47-річного товариша. Під час розпивання алкогольних напоїв між захмелілими чоловіками виник конфлікт, в ході якого 54-річний гість схопив до рук дерев’яну табуретку та ударив нею по голові господаря, а той у свою чергу захищаючись, схопив кухонного ножа та завдав ним удару в область живота товаришу, чим спричинив йому тілесні ушкодження у вигляді проникаючого ножового поранення.

На момент бійки до будинку зайшов брат господаря, котрий викликав «швидку допомогу», а медпрацівники повідомили до поліції.

За цим фактом щодо обидвох розпочато кримінальні провадження. Молодшому інкримінують ст.124 (Умисне заподіяння тяжких тілесних ушкоджень у разі перевищення меж необхідної оборони), а дії старшого кваліфікують за ознаками злочину передбаченого ч.1 ст.125 (Умисне легке тілесне ушкодження) Кримінального кодексу. Проводиться слідство.