На Верховинщині відбувся відкритий чемпіонат з українського рукопашу гопак


У суботу на Верховинщині у с. Красноїлля відбувся другий відкритий чемпіонат Верховинської ДЮСШ з українського рукопашу гопак.

Ініціатором заходу став тренер Верховинської ДЮСШ Василь Федончак. Його ініціатива знайшла підтримку у керівництва району: голови  районної державної адміністрації Олега Лютого та голови районної ради Івана  Шкіндюка, а також меценатів. Сприяли організаторам  заступник голови обласної ради Сергій Басараб, народний депутат України, президент Всеукраїнської федерації українського рукопашу гопак Микола Величкович та голова державної служби Укртрансбезпеки Михайло  Ноняк.

У виступах гостей зазначалося, що рукопаш гопак це спорт, який базується на українських бойових традиціях. Вони  побажали учасникам чесної боротьби та перемоги на турнірі, а поза ним – залишатися побратимами, друзями й справжніми українцями.

Свої вміння та навички з  національного бойового мистецтва    до Верховини  приїхали  демонструвати представники 12 команд  з п’яти областей України, а саме:  Львівської, Волинської, Рівненської, Чернівецької  та Івано-Франківської. У чемпіонаті участь взяли 78 учасників,  які змагалися у різних вікових групах та вагових категоріях.