На Верховинщині запрацював Центр безпеки громади


У Білоберізькій ОТГ відкрили Центр безпеки громади, до складу якого входить місцева пожежна охорона та екстрена медична допомога.

Фінансування на будівництво даного об’єкта здійснювалося за рахунок коштів державного бюджету в сумі 341,2 тис. гривень передбачених на соціально-економічний розвиток об’єднаної територіальної громади. Даний об’єкт належатиме до комунальної форми власності Білоберізької ОТГ.

Відкриття Центру безпеки є дуже важливим для забезпечення пожежної безпеки жителів населених пунктів, які належать до об’єднаної громади. На пожежному автомобілі високої прохідності почергово працюватиме троє водіїв, а саму пожежну охорону буде сформовано з волонтерів, які у разі потреби надаватимуть допомогу. Адже з Верховини пожежникам потрібно на подолання шляху у Білоберізьку ОТГ витратити близько години. А з села Білоберізка до найвіддаленішого населеного пункту ОТГ автомобілем можна дістатися максимум за 20 хвилин. Кошти на зарплати водіям, бензин тощо заклали у місцевому бюджеті. А пожежну машину громаді відповідно до договору передало обласне управління ДСНС. Керівництво Гринявського держлісгоспу пообіцяло найближчим часом передати пожежну мотопомпу для потреб Центру безпеки.

Одним з підрозділів новоствореного Центру безпеки буде екстрена медична допомога, кошти на функціонування якої виділено з державного бюджету.

Відкриття подібних центрів безпеки допомагає більш ефективно та комплексно вирішувати питання щодо захисту населення від небезпек та сприяє налагодженню тісної взаємодії між оперативними службами  і жителями громад.

Після урочистого відкриття всі присутні мали можливість оглянути приміщення, транспорт для роботи та обладнання Центру безпеки.

А ще цього ж дня у Білоберізькій ЗОШ I – III ст. відкрили спортивний майданчик зі штучним покриттям (розмір 32х22 метри). Даний об’єкт побудований за рахунок коштів, виділених з державного бюджету в сумі 600 тис.грн. Спортивний об’єкт передбачений для проведення турнірів з міні-футболу, волейболу та великого тенісу.