На в'їздах в Перегінське встановили два блокпости


У селищі Перегінське, що на Рожнятівщині, встановили два блокпости. На них перевіряють людей, які заїжджають у населений пункт.

Про це на сторінці у Facebook повідомила секретарка Штабу із ліквідації наслідків надзвичайної ситуації у Рожнятівському районі Віталія Попович.

"Віднині, з урахування того, що селище Перегінське найбільше у нашому районі, тут значна частина заробітчан спалах хвороби в цьому населеному пункті найбільший у районі. З метою безпеки прийнято рішення встановити два санітарні контрольно-пропускні пункти на виїздах із селища. Їхня функція полягає у тому, щоб контролювати дотримання населенням карантинних обмежень у сфері пасажирських перевезень, проводити температурний скринінг громадянам та при необхідності перевіряти документи", - написала Попович.

За її словами на сьогоднішній ранок в КНП "Рожнятівської центральної районної лікарні" з ознаками коронавірусної інфекції госпіталізовано 30 осіб. У 19 осіб хвороба підтверджена. 1 особа віком 83 роки померла. Один хворий проходить лікування амбулаторно.

"На особливому контролі перебуває питання забезпечення медичних закладів засобами індивідуального захисту та медикаментами. З районного бюджету вже виділено 670 тис. грн. За ці кошти закуплено якраз засоби захисту та медикаменти. Також постійно надходять благодійні кошти, за які ми дуже вдячні усім небайдужим. За повідомленням головного лікаря наявних засобів індивідуального захисту медикам приблизно мало б вистачити на місяць. Медикаментами лікарня забезпечена, з урахуванням тих хворих, які сьогодні поступили, на 2 тижні.

Також в КНП "Рожнятівська центральна районна лікарня" створили приймальні відділення з двома входами. Окремий вхід для пацієнтів з ознаками інфекційної хвороби COVID -19, а також вхід для хворих, що поступають до стаціонарного відділення лікарні. Працює чіткий алгоритм дій щодо прийому госпіталізованих осіб з підозрою на коронавірусну інфекцію", - йдеться в повідомленні.

Читайте нас у Facebook, Telegram та Instagram.
Завжди цікаві новини!