На вулиці Шевченка планують облаштувати сквер на 40 соток


На 54-й сесії міської ради депутати проголосували за відведення земельної ділянки за адресою вул.Шевченка, 12 під сквер. Це територія позаду колишнього кафе «Під Лиликом».

Депутати мають намір приєднати до цієї ділянки ще кілька сусідніх і облаштувати на вулиці Шевченка великий сквер на кілька гектарів, пише Галицький кореспондент.

Ділянка позаду кафе «Під Лиликом» перебувала у тимчасовому користування АТ «Прайд-Інвест» (екс-голова правління – Олег Синютка). Товариство має державний акт на землю під спорудою екс-кафе та територію біля нього. Попри те, що територія кафе давно запустіла, а сама споруда не використовується, представники АТ звернулися до міськради з проханням надати їм в оренду ще один додатковий клаптик землі площею 0,8 га під будівництво та обслуговування виробничих приміщень.

Депутат Володимир Чорноус зауважив, що ця територія раніше належала дитячому садочку, потім облаштували кафе, але там ніколи не було виробничих приміщень, і цільове призначення землі замовник вказав невірно. Депутат Оксана Савчук звернула увагу колег на те, що будівля кафе у занедбаному стані, й оскільки йдеться про центр міста, доречніше було би зробити там сквер. «Це двори поміж будинків, які мають зелені зони. Потрібно залишити тому підприємцю його земельну ділянку, на яку він має державний акт, а ту, яку він ще просить – залишити за міської радою і відвести під сквер. Щоб уберегти цю, фактично, людську територію від майбутньої забудови».

Депутати проголосували за те, щоби дозволити міській раді скласти проект землеустрою земельної ділянки площею 0,8 га під обслуговування скверу.

Як розповів «ГК» депутат Микола Яцинович, територія позаду кафе «Під Лиликом» - лише частина скверу, який планують облаштувати депутати на вулиці Шевченка. «Є ідея також переконати музучилище, щоб вони віддали частину своєї території, переконати Господарський суд забрати кілька гаражів, а також долучити зелені зони у дворах будинків №8 та 10 і зробити один довгий сквер вздовж вулиці Шевченка».