На заміну водопроводу у Коломиї витратять майже 80 мільйонів


За рік коломийський міський водоканал планує замінити майже 30 км водопровідних мереж, а це десь рівноцінно кілометражу доріг, які будуть перериті й закриті для проїзду.

Про це повідомляє відділ інформаційної політики міськради, пише Дзеркало Коломиї.

"Щомісяця аварійна бригада водоканалу здійснює біля 20 виїздів на ліквідацію проривів. Одночасно задіюються екскаватор, аварійна машина, насос для відкачування води і мінімум четверо працівників підприємства",- коментує ситуацію директор КП “Коломияводоканал” Ірина Перегінчук. 

Звісна річ, роботи будуть проводитись не стихійно, а почергово, щоб уникнути транспортного колапсу в Коломиї. Наразі водопровід замінено на вул. Атаманюка, одразу ж по завершенню на вулиці здійснено капітальний ремонт доріг.

Проте далеко не всі вулиці будуть заасфальтовані після ремонту водопроводу. Відновлення покриття на усіх цих вулицях – справа кількох років, адже обійдеться місту в десятки чи навіть сотні мільйонів гривень.

Загальна вартість робіт становить 77,0 млн грн. Кредит КП “Коломияводоканалу” надав Світовий банк до 2020 року.

Також планується реконструкція двох резервуарів чистої води об’ємом 1500 та 6000 м3/добу та встановлення системи очистки питної води. Це дозволить позбутися проблеми мутності води у наших кранах у період великих опадів та паводків.