На зарплату прикарпатським медикам не вистачає 123 мільйони


Сьогодні, 18 травня в Івано-Франківську відбулося засідання постійної комісії обласної ради з питань охорони здоров'я та соціальної політики обласної ради.

Серед іншого, комісія заслухала інформацію про брак грошей на виплату заробітної плати медикам та працівникам соцзахисту області, інформує кореспондент Бліц-Інфо.

За словами голови постійної депутатської комісії «свободівця» Манолія Піцуряка, проблеми з виплатою зарплати є у чотирьох районах. Зокрема, у Богородчанському районі не вистачає 5 фондів, Снятинському – 4,1, Коломийському – 3,3 та Косівському – 3,8.

Водночас представник департаменту фінансів ОДА Галина Карп зазначила, що в області окрім медичної субвенції не вистачає ще й освітньої субвенції.

"До кінця року не вистачатиме близько 360 мільйонів, з них 123 млн. – медикам", - додала чиновниця.

Окрім того, вона розповіла про вільний залишок «проблемних» районних бюджетів. Зокрема, у Богородчанському районі станом на 1 січня було 6 млн., 179,7 грн. – з них розподілено 5 мільйонів. У Коломийському районі на початок року було5, 689 наразі залишилося 697 тисяч. Косівський р-н – 7,93 – 4,838 та Снятинському районі 3,587.

"Проблеми із фінансуванням є тільки в Івано-Франківській та Закарпатській області", -  пояснила фінансист.

Натомість головний лікар Коломийської районної лікарні Ірина Садов’як розповіла, що у їхній лікарні скорочення триває вже два роки. Однак суттєвих покращень не відбулося.

"У нас тільки заборгованість по оплаті за електроенергію складає 1 мільйон 600 тисяч", - додала медик.

Подискутувавши голова комісії Піцуряк запропонував підготувати проект рішення та винести питання виплати заборгованості на наступну сесію облради.

До теми: Прикарпатські медики погрожують страйком через затримку зарплати