На зарплати прикарпатських медиків не вистачає 200 мільйонів гривень


В Івано-Франківській області заборгованість щодо виплати заробітної плати медикам становить до кінця року біля 200 мільйонів гривень

Таку суму назвали прикарпатські фінансисти під час засідання постійної комісії обласної ради з питань охорони здоров’я та соціальної політики, передає кореспондент Бліц-Інфо.

Найскладніша ситуація склалась у Богородчанському, Косівському, Снятинському, Коломийському, Городенківському, Рогатинському, Верховинському районах. 

За даними департаменту охорони здоров’я, додатково вже було спрямовано 67 мільйонів гривень понад обсяг медсубвенції.

За словами заступника директора департаменту фінансів ОДА Лесі Балагури, проблема виплати заробітної плати працівникам медичної галузі не є новою і не виникла цього року. Така ситуація складається протягом останніх років, особливої актуальності вона набуває з другої половини року.

«Основною проблемою, яка впливає на стан заробітної плати є незабезпеченість бюджетними призначеннями по видатках на оплату праці, - говорить посадовець. – Дані видатки здійснюються за рахунок коштів медичної субвенції з держбюджету, яка розраховується Міністерством охорони здоров’я спільно з Міністерством фінансів України на основі фінансових нормативів бюджетної забезпеченості».

Також Леся Балагура зазначила, що за дорученням Кабміну до 15 вересня поточного року обидва міністерства мають опрацювати питання щодо виділення додаткового фінансового ресурсу місцевим бюджетам для вирішення проблеми, яка склалась на сьогоднішній день. 

Одноголосно членами комісії було прийнято рішення винести дане питання на чергову сесію обласної ради.