"На злодію шапка горить". Двоє злочинців самі привернули увагу поліції


Під час нічного патрулювання у місті Калуші поліцейські побачили підозрілих осіб: трьох чоловіків з поліетиленовим пакетом. Під час перевірки з'ясувалося, що вони щойно вчинили крадіжку електроінструментів з гаражного приміщення калушанина.

Вдосвіта, біля 4 години працівники поліції, перебуваючи на маршруті патрулювання на одній із вулиць міста, помітили трьох осіб, які несли з собою поліетиленовий пакет. Побачивши правоохоронців, вони почали поводитися підозріло.

Це дало підставу більш детально з'ясувати ситуацію. На запитання: «що несете і звідки», чоловіки не змогли нічого пояснити, тож, запідозривши крадіжку, було встановлено, що електричну дрель та електричний насос вони щойно викрадали з господарського приміщення місцевого мешканця.

Оскільки зловмисників було затримано «за гарячим слідом», власник про вчинення крадіжки дізнався уже від правоохоронців. Лиходіями виявились 34 та 39-річні мешканці Калуського району та 28-річний мешканець Долинського району, раніше судимі за крадіжки. У скоєному зловмисники зізналися та пояснили, що крали з метою збуту аби підзаробити у такий спосіб.

Лиходіїв затримано в порядку ст.208 КПК України. Наразі вирішується питання щодо оголошення їм підозри та обрання міри запобіжного заходу. Їх перевіряють і на причетність до інших злочинів.

За цим фактом розпочато кримінальне провадження за ч. 3 ст.185 (крадіжка, поєднана з проникненням у житло, інше приміщення) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від трьох до шести років. Проводиться слідство. Сектор комунікації Головного управління Національної поліції в Івано-Франківській області