НАБУ проводить обшуки у посадовців Нацполіції


Детективи Національного антикорупційного бюро та прокурори Спеціалізованої антикорупційної прокуратури проводять обшуки за місцем реєстрації та проживання низки посадових осіб Національної поліції в рамках розслідування так званої "справи рюкзаків"

Про це повідомляє Gazeta.ua з посиланням на "Інтерфакс-Україна".

"Йдеться про осіб, які за посадою контролюють процеси матеріально-технічного забезпечення і логістики структурних підрозділів Міністерства внутрішніх справ. Обшуки проводяться в Києві та Київській області", - повідомляє прес-служба НАБУ в середу вдень.

В інформації вказується, що ці, а також інші розшукові слідчі дії проводяться для з'ясування обставин, виявлених раніше детективами в ході розслідування кримінального провадження про розтрату понад 14 млн грн при закупівлі рюкзаків для потреб МВС України в кінці 2014 - початку 2015 років.

Детективи з'ясовують обставини, пов'язані з підробкою складських документів по поставленим рюкзакам.

"Зокрема, низку з них (документів - Gazeta.ua) переробили "зворотньою датою", акти прийому здійснювалися без фактичної поставки товару, який доставляли пізніше тощо. Викриті факти долучені до матеріалів слідства", - уточнили в прес-службі бюро.