Нацбанк передасть у комунальну власність оздоровчий комплекс у Яремче


До обласної ради найшло звернення щодо передачі об’єкта незавершеного будівництва «Оздоровчий комплекс Прикарпаття», що перебуває у державній власності та у сфері управління Національного банку України.

Про це сьогодні, 8 вересня на засіданні постійної депутатської комісії облради з питань охорони здоров'я та соціальної політики обласної ради повідомив начальник управління об’єктами спільної власності територіальних громад області Василь Даниш, інформує кореспондент Бліц-Інфо.

За його словами, мова йде про недобудову у Яремче.

«Для того, щоб прийняти його у комунальну власність необхідно вирішити його цільове призначення. Раніше йшла мова про те, щоб передати його для реабілітації бійців АТО. Відтак за нашим поданням виїхала комісія, згідно висновку якої добре було б передати його кардіологічному диспансеру», - зазначив Даниш.

Голова постійної депутатської комісії Манолій Піцуряк зауважив, що за цінами 2013 року щоб завершити приміщення необхідно 7,5 мільйонів, а теперішніми може бути й 30 мільйонів.

Присутні погодилися, що отримати у комунальну власність таке приміщення було б дуже добре.

«Об’єкт прекрасний. Воїни АТО мають проблеми з серцем, тож доцільно було б об’єднати ці два напрямки. Там прекрасний мікроклімат. Для того щоб ввести його у дію необхідно тільки облаштувати дорогу, вирішити питання з котельнею, газом та закупити обладнання», - зауважив головний лікар кардіодиспансеру Віктор Якимчук.

Відтак члени комісії проголосували за створення на базі оздоровчого комплексу санаторію для кардіологічного диспансеру.