Нацгвардія шукає зниклого після бою підполковника з Івано-Франківська


Військовослужбовець родом з Хмельницька, але проходив службу у в/ч 1241, окремий загін спецпризначення Вега, Івано-Франківськ

3 червня про зникнення 35-річного командира розвідки Олександра Бойка повідомила його дружина.

За словами Світлани Бойко, чоловік зник при загадкових обс­тавинах в районі Золотого на Луганщині. Окрім того жінка скаржилась, що його командування надавало суперечливу і незмістовну інфо­рмацію.

Вже сьогодні, 20 червня прес-служба Нацгвардії оприлюднила повідомлення про розшук.

"Під час виконання бойового завдання в зоні АТО (Луганська область) в результаті бойового зіткнення пропав безвісти офіцер Нацгвардії підполковник Олександр Бойко. За непідтвердженими даними офіцер утримується одним із терористичних підрозділів ОРДЛО. Спроби вирішити питання щодо обміну та передачі підполковника Олександра Бойка на сьогодні не призвели до позитивних результатів. Командування Національної гвардії продовжує роботу в цьому напрямі. До заходів з пошуку долучені представники громадських організацій", - йдеться у повідомлені.

Проте, у коментарі Громадському радіо Світлана Бойко заперечила, що її чоловік зник. «Він не зник, його залишили на полі бою, тяжко пораненим. Я точно не знаю, де він, але я вірю і знаю, що він живий»- сказала вона.

По інформації його підлеглих, що були з командиром на тому ж завданні, Бойко був поранені у ногу та живіт, але чи намагалися вони евакуювати з поля бою і чому це не вдалось, дружина не знає.

У свою чергу в штабі антитерористичної операції зазначили, що інформація про перебування Бойка в полоні бойовиків наразі не підтверджена.

"Інформація поступає доволі різна. Відомості щодо його перебування в частині російсько-терористичних військ поки що не підтверджується. Керівництво Нацгвардії здійснює вичерпні заходи з метою розшуку військовослужбовця", – заявив на брифінгу у вівторок полковник Олександр Мотузяник.

Зараз йде службове розслідування.