Начальник прикарпатської ДМС у суді запевняє, що за кермом був тверезим


Сьогодні у Богородчанському районному суді розпочали розгляд адмінпорушення щодо начальника обласного управління ДМС Сергія Саїва.

Як відомо, чиновника зупинили нетверезим за кермом. Подія трапилась на вулиці Незалежності ще в січні, передає кореспондент Бліц-Інфо. До поліції надійшло повідомлення про підозрілу автівку, що виїхала від одного із розважальних закладів Франківська. За кермом перебував Сергій Саїв. Патрульні запідозрили, що він п'яний, тож запропонували пройти тест на "Драгер". Кажуть, у чоловіка були всі ознаки сп'яніння: запах алкоголю з рота, тремтіння рук, порушення координації та мови, різка зміна кольору обличчя. Та начальник обласного управління ДМС пройти тест відмовився, не поїхав він з копами і до медзакладу. Тож поліцейські у присутності двох свідків склали адмінпротокол за статтею 130 КУпАП (відмова особи, яка керує транспортним засобом, від проходження огляду на стан сп'яніння або щодо вживання таких лікарських препаратів, що розцінюється як керування транспортними засобами у стані алкогольного, наркотичного чи іншого сп’яніння).

Як повідомляло Бліц-Інфо, спочатку справу направили до Івано-Франківського міського суду, однак пізніше надійшла заява від Сергія Саїва про передачу матеріалів до суду за місцем проживання - до Богородчанського районного суду.

Справу у Боогородчанському суді веде суддя Ірина Круль, інформує кореспондент Бліц-Інфо із зали суду. На початку засідання захисник Саєва клопотала долучити до матеріалів справи довідку про те що 25 січня підозрюваний звернувся у медичний заклад для проведення аналізів щодо вживання алкоголю. Натомість сам підозрюваний Сергій Саїв зазначив, що свою вину не визнає, адже не вчиняв правопорушення. Він запевнив, що не порушував ПДР, а його зупинка патрульною поліцією була неправомірною.

"Жодного запаху з ротової порожнини чи почервоніння у мене не було", - наголосив Саїв.

Посадовець додав, що долучить до матеріалів справи відеоказ, де видно все, що відбувалося. Зокрема, за його словами проходити освідчення на факт вживання алкоголю він не захотів, адже його автівка могла спричинити аварійну ситуацію.

"Коли приїхав водій, я запропонував сам пройти освідчення, однак патрульні не захотіли", - розповів підсудний.

Саїв наголосив, що він весь час спілкувався з одним патрульним, а протокол підписав зовсім інший. Окрім того, патрульні не весь час вели відеозйомку, а протокол складали понад дві години. Натомість суддя зазначила, що згідно протоколу про адмінпорушення його складали 5 хвилин.

Водночас патрульний Гарбар розповів, що водія зупинили не тільки через отримане орієнтування, а й через те, що не включив поворот руху. Також свою версію подій розповів ще один патрульний, що був присутній під час зупинки автівки. За його словами, він складав протокол десь близько 8 хвилин. До цього часу він знаходився з іншого боку автівки. А у ролі свідків виступили перехожі.

На наступне засідання, яке відбудеться 24 квітня викличуть свідків та патрульну, що приїждала на допомогу. Також до зали суду викличуть і лікарку що проводила аналіз.