Начальник УТІЗ пояснив, чи можна повернути GPS-дані громадського транспорту на EasyWay


Управління транспорту дало відповідь на петицію "Повернути GPS-дані громадського транспорту міста на EasyWay та Google".

Як пояснив начальник управління транспоту і зв'язку Олег Ганчак, виконати вимоги петиції не можливо, адже «Easy Way» є окремим комерційним сервісом.

"Дані, котрі до недавна були у відкритому доступі Він транслював просто на власний сайт іноді з відхиленнями, про що неодноразово надходили скарги від мешканців міста. Натомість профільне управління ніякого впливу на додаток не мало, й вимагати коректного відображення даних теж не мало права, так як між Івано-Франківською міською радою та додатком «Easy Way» немає жодних договірних відносин", - пояснює чиновник.

Стосовно сайту http://city.dozor.tech/ua/iv-frankivsk/city начальник управління пояснив, що «Автоімідж» є переможцем конкурсу у 2015 році щодо обрання компанії надавача-послуг GPS-моніторингу громадського транспорту в місті Івано-Франківську, про що заключений відповідний Договір.

"Згідно договору доступність даних для безкоштовного використання комерційними структурами не передбачена.Тому GPS-моніторинг громадського транспорту в місті Івано-Франківську доступний для мешканців за посиланням http://city.dozor.tech/ua/iv-frankivsk/city", - пояснює Ганчак.

Окрім того головний транспортник міста розповів, що з міського бюджету на запуск GPS-моніторингу кошти не витрачались.

"GPS- трекери куплені або взяті в оренду перевізниками за власні кошти ще у 2015 році. Щомісяця перевізники, компанії-надавачу послуг, за обслуговування кожного трекера сплачують фіксовану абонплату. Тобто, функціонування системи GPS-моніторингу здійснюється за рахунок господарської діяльності перевізників. В складову вартість проїзду у міських автобусах не закладена така річ, як робота системи GPS-моніторингу", - написав Олег Ганчак.