Націоналісти під ГПУ вимагають покарати осіб, причетних до "вертолітного майданчика" Януковича


У четвер, 26 жовтня представники ВО "Свобода" та "Національного корпусу" пікетували Генеральну прокуратуру України з вимогою передати офісний комплекс "Парковий" (так званий "вертолітний майданчик" Януковича) в державну власність.

Нагадаємо, що 16 жовтня націоналісти почали безстрокову акцію протесту безпосередньо в самому комплексі.

"Влада бреше, що цей сумнозвісний вертолітний майданчик Януковича вже перебуває в державній власності ‒ насправді ухвала суду стосовно цього об'єкта досі не набрала чинності. Чиновники штучно затягують цей процес. Крім того, ми здійснили розслідування, яке доводить, що КВЦ "Парковий" досі належить сім'ї Януковича, приносить їй близько 170 млн. гривень на рік, а державний бюджет заплатив їхнім структурам вже 2015 року близько 60 млн. гривень незаконного відшкодування ПДВ", ‒ заявив під час пікетування заступник голови Київської міської "Свободи" Олександр Солонько.

"Юридичним та фактичним власником конгресно-виставкового центру "Парковий" є фірма "Амадеус КО". Вона через три іноземні компанії-прокладки (Fireroad Business LLP, Tallberg LTD, Uniwell INC) веде до людини на ім'я Манті Ефросіні. Це громадянин Кіпру, який вже неодноразово був замішаний у скандалах із офшорними компаніями. Він обслуговує інтереси українського та російського олігархату (зокрема Алішера Усманова та Олексія Міллера), також співпрацює з мексиканським криміналітетом. Лише офіційно Манті Ефросіні є власником 88 трастових компаній!" ‒ зазначив свободівець.

Як зазначив свободівець, іншою юридичною особою, що пов'язана з "Парковим", є ТОВ "Танталіт". Воно також брало участь у будівництві Межигір'я Януковича. В 2013 році цю фірму придбали структури Сергія Клюєва. До того ТОВ "Танталіт" через дві компанії-прокладки (Brythe LTD, P&A Corporate Service Trust) належало особі на ім'я Рейхард Прокш. Цей іноземець також є власником низки офшорних компаній, що керують бізнесом Олексія Азарова (сина Миколи Азарова) та братів Клюєвих (прибічники Януковича, які нині втекли з України). Крім того, важливо зазначити, що ТОВ "Танталіт" було задіяно в будівництві КВЦ "Парковий".

"Генпрокуратура заявила про нібито арешт комплексу судом. Така судова ухвала існує, але фактично не виконується. Згідно з документами, орендарі досі сплачують гроші компанії, що належить людям Януковича. Це факт", ‒ заявив Олександр Солонько.

Націоналісти вимагають націоналізації комплексу та притягнення до відповідальності всіх учасників корупційних схем, за рахунок яких продовжують збагачуватися Янукович, його оточення та представники нинішньої влади.

За матеріалами прес-служби ВО "Свобода"