Націоналісти вказали шлях до знищення корупції


Олігархи використовують корупцію для реалізації власних інтересів через парламент. Для того щоб викоренити ці два явища, необхідно ухвалити Антиолігархічний пакет докорінних перетворень.

Про це написав керівник ВО "Свобода" Олег Тягнибок у своєму блозі на "Українській правді".

"У всіх бід в Україні є одна-єдина причина – це олігархія. Олігархія – основа системної корупції", - наголосив Тягнибок.

Він пояснив: олігархи інвестують у політичні проекти, скуповують голоси у Верховній Раді, фінансують цілі фракції, плодять "тушок" і створюють "ширки". Фінансують нові кон'юнктурні політпроекти під кожні вибори й "розкручують" їх через власні кишенькові ЗМІ.

"За це служки олігархів своїм господарям щедро віддячують. Вони ухвалюють такі "закони", "постанови" та "рішення", які дозволяють купці олігархів жирувати: пхати лапи в державний бюджет через різноманітні тендери та дотації, за безцінь приватизовувати підприємства та творити приватні монополії, не платити податків і виводити награбоване в офшори, обкладати українців непомірними тарифами й дерти три шкури за товари та послуги", - розписав Тягнибок.

Єдиний шлях позбутися корупції – це запровадити в життя Антиолігархічний пакет докорінних перетворень, переконаний політик. Він зазначив, що майже всі необхідні законопроекти вже давно написані й зареєстровані у Верховній Раді.

Антиолігархічний пакет докорінних перетворень нараховує п'ять законопроектів: "Повернення капіталів з офшорів i ліквідація схем виведення грошей з України", "Демонополізація та ліквідація олігархічної моделі економіки", "Заборона приватизації стратегічних підприємств", "Деолігархізація енергетики і справедливі тарифи", "Земля ‒ власність нації", "Новий Податковий кодекс і розвиток середнього класу".

"Ми вимагаємо поставити на голосування Антиолігархічний пакет докорінних перетворень. Уже зараз. Тільки це витягне Україну з ями корупції, зубожіння, війни. Тільки це дасть українцям майбутнє. Хтось скаже, що це нереально, ніхто ніколи за це не проголосує? Треба добиватися й тиснути", - наголосив політик.

Крім того, націоналісти вимагають скасувати депутатську недоторканність, встановити процедуру імпічменту, відкликання депутатів, чиновників, суддів, скасувати грошову заставу для корупціонерів та ухвалити новий виборчий кодекс.