Національний український лоукостер SkyUp почне роботу з квітня 2018 року


Новостворена українська авіакомпанія SkyUp почне роботу з квітня 2018 року.

Про це йдеться в прес-релізі компанії, передає Zaxid.net з посиланням на «Інтерфакс-Україна».

Як зазначається, у перший рік SkyUp планує виконання міжнародних чартерних рейсів, а також відкриття регулярних внутрішніх і міжнародних рейсів. Згідно з повідомленням, чартери будуть виконуватися з Києва, Харкова, Львова та Одеси та інших міст України по 16 напрямках.

Крім того, внутрішні рейси запустять в кінці травня - на початку червня. На першому етапі вони будуть виконуватися з Одеси до Києва, Харкова та Львова. Міжнародні регулярні рейси планують запустити з Києва в Барселону, Дубай і Ларнаку.

У SkyUp відзначили, що вартість польоту буде формуватися за лоу-кост моделлю без багажу і додаткових послуг. Ціна буде залежати від напрямку і часу придбання квитків. Наприклад квиток з Києва до Одеси коштуватиме від 499 грн в один бік.

У компанії також повідомили, що сьогодні її флот складається з трьох літаків Boeing 737-800 NG 2001, 2002 і 2011 років випуску. У 2018 році компанія доведе обсяг флоту до 4 бортів, а до 2022 року - до 12 літаків. Флот поповнюватимуть також літаками Boeing 737MAX.

Нагадаємо, що міністр інфраструктури України Володимир Омелян раніше анонсував появу національного лоукостера. Ним має стати компанія SkyUp. В авіакомпанії вже є офіційний сайт skyup.aero, а в мережі з’явилася анкета з інформацією про набір бортпровідників у нову авіакомпанію. ТОВ «Авіакомпанія «Скайап» зареєстроване в Києві в червні 2016 року. Її керівником став відомий авіаційний експерт, який раніше працював у низці авіакомпаній, Євген Хайнацький. Засновником SkyUp виступило ТОВ «ACS-Україна» Тетяни та Юрія Альби, яким також належить туроператор JoinUp!