Нацполіція закрила провадження щодо прикарпатського олігарха та його банку


Національна поліція України закрила ініційоване Національним банком кримінальне провадження щодо можливих неправомірних дій службових осіб ВіЕйБі Банку і його власника, глави ради директорів агрохолдингу "Укрлендфармінг" Олега Бахматюка в зв'язку з відсутністю складу правопорушення.

Про це в мережі написав громадський активіст Віталій Шабунін.

"Чомусь міністр (Арсен Аваков- ред.) нічого не пише про те, як можна було не знайти складу злочину у примітивній схемі Бахматюка, якою розорили банк: вкладники повелись на аномальні високі депозитні відсотки, занесли в VAB Банк кілька мільярдів гривень, які Бахматюк видавав у вигляді кредитів власним аграрним компаніям (на фото - типова схема). Кредити не повертали, банк розорився. Ми втратили: 5,1 млрд рефінансу від НБУ та 6,6 млрд, які Фонд гарантування віддав з наших кишень обманутим вкладникам", - зазначив Шабунін. 

Як повідомляє прес-служба фінустанови, слідчі Нацполіції прийшли до висновку, що посадові особи "Віейбі банку" направляли кошти рефінансування НБУ виключно на підтримання фінансової стабільності банку. При цьому ні розкрадання коштів, ні зловживань, ні змови з посадовими особами НБУ у топ-менеджменту не було. В результаті чого Нацполіція прийняла рішення закрити провадження щодо "Віейбі Банку" у зв'язку з відсутністю складу кримінального правопорушення.