Нафтогаз піднімає ціни на газ для промисловості


НАК "Нафтогаз України" у серпні 2017 року збільшить на 2,8-2,9% ціни на природний газ для промислових споживачів та інших суб'єктів господарювання у порівнянні з цінами на липень.

Про це інформує прес-служба компанії, передає Укрінформ.

"НАК "Нафтогаз України" опублікувала цінові пропозиції на природний газ, які діятимуть з 1 серпня 2017 року, для промислових споживачів та інших суб'єктів господарювання. У порівнянні із цінами на липень цього року, у серпні 2017 року ціни збільшено на 2,8-2,9%", - йдеться в повідомленні.

Запропоновані ціни на природний газ із ресурсу компанії диференційовані у залежності від обсягів закупівлі, умов оплати та стану попередніх розрахунків з "Нафтогазом".

Нагадаємо, з 1 жовтня 2015 року діє закон "Про ринок природного газу", яким передбачено, що постачання природного газу здійснюється за цінами, що вільно встановлюються між постачальником та споживачем, крім випадків, передбачених цим законом. Так, з метою забезпечення загальносуспільних інтересів у процесі функціонування ринку природного газу, на суб‘єктів ринку природного газу у виключних випадках та на визначений строк можуть покладатися спеціальні обов‘язки в обсязі та на умовах, визначених Кабінетом міністрів України.