Налийте у презерватив оцту і надягніть його на… кран


Одним соромно навіть вимовляти вголос назву предмета із латексу, інші хизуються його наявністю у гаманці чи кишені. У наш час – це один із символів впевненості у завтрашньому дні, бо забезпечує здорове задоволення без незапланованих наслідків.

Мова йде про презерватив. І якщо про його пряму роль у житті людини вчать навіть у школі, про нецільове використання «гумового виробу номер два» (в СРСР гумовим виробом номер один називали протигаз) відомо хіба що з власного досвіду окремих фантазерів. Ми зібрали докупи різні способи нецільового використання презервативів та розмістили у топ-5 поради сучасних лайфхакерів, котрі ділилися у соцмережах та блогах хитрощами використання інтимних виробів у побуті, пише Західний кур'єр

Давні, як світ

Вироби для запобігання вагітності та уникнення зараження інфекціями з’явилися близько 15 тисяч років тому. Ними користувалися і єгипетські фараони, і римські громадяни, і китайські мандарини (чиновники), і японські самураї, і ще бозна-хто. «Первісні» презервативи користувалися популярністю серед представників багатих верств населення та бідноти. Правда, останні не часто могли собі дозволити таке задоволення через дорожнечу інтимних засобів. Загалом історія презерватива може служити ілюстрацією становлення та прогресу людської цивілізації.

Спочатку презервативи виготовляли із внутрішніх органів та шкіри домашньої худоби, з льону, просоченого рідинами особливого складу, були навіть кістяні, дерев’яні та металеві. Пізніше з’явилися вироби з вулканізованої гуми, що дало образну назву презервативу – «гумка». До речі, латекс винайшли тільки у 1920 році, його виробляють із соку гевеї – каучукового тропічного дерева із Південно-Східної Азії. Першою кондоми (ще одна назва цього виробу, за однією із легенд, за прізвищем британського доктора, який служив при дворі англійського короля Карла II і створив для монарха удосконалений на той час презерватив із баранячих кишок) із натурального латексу почала виготовляти американська компанія «Гума Юнга».

Привертають увагу

Презерватив став справжнім світовим символом боротьби із віл-інфекціями. Так, кілька років тому в Буенос-Айресі на головний пам’ятник-обеліск Аргентини в рамках проведення заходу, присвяченого боротьбі зі СНІДом – «чумою 20 століття», – наділи найбільший у світі презерватив. Цим влада міста хотіла привернути увагу сучасної молоді до страшної хвороби, котра щорічно забирає величезну кількість людських життів.
Два роки тому у соцмережах великої популярності набрав «Кондом-челендж» – такий собі флешмоб із презервативами, що полягав у зйомках відео, на якому треба так кинути наповнений водою презерватив на голову друга, щоб виріб не тріснув, а повис на голові товариша. Ці кадри, на думку організаторів, викладені у соцмережах із відповідним тегом, мали б привернути увагу молоді до проблеми безпечного сексу. Правда, натомість з’явилися сотні непристойних відеосюжетів, котрі хіба що лише потішили інтернет-завсідників.

Використовуються не за призначенням

Презерватив може стати… зброєю. Розповідають, що якось Тоні Блера (на той час прем’єр-міністра Великої Британії) представники Об’єднання розлучених батьків країни закидали кондорами на знак незгоди з його позицією щодо окремих соціальних питань. При цьому презервативи, які з легкістю порвалися, коли сягнули мети, були заповнені чорнилом і борошном.

Латексний виріб може врятувати життя. Коли, подорожуючи Карибським морем, одна нетвереза туристка випала за борт, врятувала її коробка презервативів, що була у кишені. З надутих кондомів жінка спорудила подобу рятувального круга та протрималася на ньому аж дві доби.

Створюючи одяг і скульптури з презервативів, Адріана Бертні, художник і скульптор з Бразилії, стала шалено популярною. Вона вважає виріб із латексу чудовим матеріалом для роботи.

Та найбільш оригінальне застосування знайшли презервативам в Індії. Влада цієї країни вже майже десятиліття бореться з нецільовим використанням кондомів, які безкоштовно розподіляються серед населення в рамках програм за контролем народжуваності і для профілактики віл-інфекції. За даними неурядових організацій, більшість безкоштовних презервативів там використовують як водовідштовхувальний матеріал при зміцненні доріг та для надання асфальту гладкості, кидаючи кондоми у киплячу смолу. Часто дармові вироби з латексу стають сировиною у виробництві дитячих іграшок, їх також просто покривають фарбою і продають як повітряні кульки. Нестандартне застосування презервативам знайшли і в індійській армії. Як виявилося, з них виходять зручні чохли для автоматів, що захищають зброю від пилу і вогкості. До речі, є згадки про те, що ці інтимні предмети використовували для оберігання карабінів при висадці десанту на пляжах Нормандії під час Другої світової війни, а також  приблизно 50 років пізніше, під час війни в Перській затоці. А в індійському місті Варанасі їх використовують для виробництва… сарі (традиційного жіночого одягу в Південній Азії). Латексними виробами натирають човники верстатів для більш м’якої і плавної роботи. Цей ефект досягається завдяки змазці на презервативах.

Кондоми використовують для транспортування наркотичних засобів. Злочинці ковтають наповнені забороненими препаратами презервативи. Це дуже небезпечно і зазвичай призводить до смерті «людини-контейнера» (презерватив рветься всередині організму і наркотики вбивають його).

На Близькому Сході використання презервативів – рідкісне явище, бо іслам забороняє вдаватися до будь-яких видів контрацепції. Але не за призначенням – можна. Тож тамтешні мешканці придумали, що ще робити з презервативами: їх використовують селяни для перенесення води, а при будівництві споруд вони натягають латексні вироби між шарами даху, для водонепроникності.

Корисними стають інтимні вироби для артистів на сцені. Під час кількагодинних шоу вони інтенсивно рухаються і пітніють, від чого пошкоджуються мікрофони, прикріплені до тіла під сценічним одягом. Щоб уникнути цього, вдаються до неординарного рішення – одягають на мікрофон презерватив.  Є, правда, одне «але»: наприклад, артисти бродвейського мюзиклу «Cats» зізнаються, що за час вистави доводиться міняти близько 400 презервативів.

Топ-5 сучасних способів нецільового призначення презерватива у побуті

1. Кращий у боротьбі з вапняним нальотом
Відчайдушним домогосподаркам радять використовувати презерватив у боротьбі з вапняним нальотом на кранах: наповніть презерватив оцтом, наполовину розведеним з водою, надягніть його на кран та залиште на кілька годин. Потім зніміть презерватив і протріть кран сухою ганчірко. Сантехніка сяятиме як нова!
2. Чудова ємність для води
Презервативи досить міцні для того, аби витримати великий об'єм рідини. Коли на природі потрібно донести воду з найближчого струмка, мабуть, саме презерватив стане найкращим варіантом для цього. Знавці рекомендують помістити презерватив у шкарпетку. Це зробить імпровізовану посудину більш надійною.
3. Незамінний холодний компрес
При вивиху чи ударі, аби охолодити травмоване місце, необхідно набрати у презерватив води і покласти на деякий час у холодильник. Потім дістати і прикласти туди, де болить. Він зніме набряк і приглушить неприємні відчуття.
4. Сучасний водо- непроникний чохол
Поміщений у презерватив смартфон може працювати навіть під водою. Головне – не забути міцно зав'язати гумовий виріб після того, як у нього засунули телефон.
5. Дієвий захист пов'язок
Якщо на руці чи нозі є рана, заклеєна пластирем або замотана бинтом, презерватив з обрізаним кінцем стане чудовим захистом від води та забруднення.

Цікаві факти

У 2015 році англійські підлітки Муаз Наваз, Даанілян Алі і Чираг Шах придумали презерватив, який реагує на венеричне захворювання у партнера, змінюючи свій колір. Винахід отримав назву S.T.EYE. Наразі винахід проходить етап доведення, незабаром презерватив-хамелеон запустять у масове виробництво.

Найтонший у світі презерватив товщиною 0,036 мм (у шість разів тонший від людської волосини) винайшли в Китаї. Він потрапив до Книги рекордів Гіннеса.

Найдавніший презерватив, датований 1670 роком, виявили в Лунді (Швеція). Знайшли його невикористаним. У доданій написаній по-латині інструкції говорилося, що даний засіб захисту призначено для багаторазового вживання, а щоб уникнути захворювань, перед застосуванням презерватив необхідно занурити на деякий час у молоко.

До кінця двадцятого століття слово «презерватив» асоціювалося з гріхом і лише в 1972 році його внесли у словники та енциклопедії.