Нападник "Прикарпаття": Хочу забити більше, ніж у Другій лізі


22-річний Роман Дитко робить прем'єрний хет-трик у професійній кар'єрі, а його "Прикарпаття" знищує "Зірку", добуваючи найбільшу перемогу сезону - 7:1. Словом, героя восьмого ігрового дня довго шукати не довелося ...

Словом, героя восьмого ігрового дня довго шукати не довелося, йдеться на сайті клубу.

- Ваш перший хет-трик. Відзначали? Обмивали? - жартома поцікавився я в одного з кращих снайперів Першої ліги.

- Та що ви, хіба це свято якесь?! Команда привітала, рідні, друзі - і на тому спасибі. В принципі, а що тут такого, це і є робота нападника - клепати голи. Чим більше, тим краще.

- Звернув увагу, що в Другій лізі за "Прикарпаття" більше одного гола за гру не забивали, а тут вас "понесло": в сьомому турі - дубль, зараз ось - хет-трик ...

- Прорвало, напевно (посміхається). Для будь-якого форварда важливо відчути смак забитих м'ячів.

- Два голи з трьох провели "Зірці" з "другого поверху". Андрій Новак сказав, що гра головою - ваша сильна сторона.

- Схвальна оцінка, тим паче вдвічі приємно, що ці слова сказав Новак - наш досвідчений воротар. Але цих голів не було б без злагоджених командних дій, націлених передач партнерів. Як вийшло, що забив? Хороший вибір позиції, і знову ж таки, повторюся, хлопці цьому посприяли, здорово навішували.

- П'ять голів з одинадцяти командних в сезоні - на вашому рахунку. "Прикарпаття" цілком залежить від гри Романа Дитка?

- Перебільшуєте. Наша команда славиться своїми колективними діями, і без партнерів, вже будьте впевнені, не було б цих п'яти моїх голів.

- Завдяки "дуплету" і "трюку з капелюхом" ви зрівнялися з кращими бомбардирами ліги - Олександром Акименком, Станіславом Кулішем і Денисом Кожановим. Є бажання поборотися за титул найсильнішого снайпера?

- Для себе особисто поставив мету - забити більше, ніж у другій лізі (7 м'ячів в 24-х іграх минулого сезону). Вийде - вже буде добре. А там подивимося, яка остаточна цифра буде за підсумками чемпіонату.