Нардеп Дерев’янко вирішив помститися антикорупціонерам за Е-декларації?


Нардеп від Прикарпаття Юрій Дерев’янко сьогодні намагається протягнути у Верховній раді скандальний законопроект «Про розширення сфери фінансового контролю...", який запроваджує додаткові зобов’язання для недержавних організацій, залучених до питань протидії корупції.

Про це у мережі Facebook повідомив керівник Transparency international-Україна Ярослав Юрчишин. За його словами, ініціатива Дерев’янка схожа до законів "про іноземних агентів", інформує кореспондент Бліц-Інфо.

«Таку геніальну ідею 28 жовтня запропонував Юрій Дерев'янко, видно образившись, що йому, штатному борцю з корупцією довелося продемонструвати свої мільйони в системі Е-декларування», - йдеться в повідомленні.

Цей проект повинен зобов’язати всіх співробітників, підрядників та співробітників підрядних організацій, які отримують кошти "від програм міжнародної... допомоги у сфері запобігання, протидії корупції (як безпосередньо, так і через третіх осіб)", вносити майнові декларації до Єдиного реєстру декларацій осіб, уповноважених на здійснення функцій держави.

«Мета закону дуже проста – відбити можливості чи принаймі максимально ускладними їх для міжнародних партнерів України інвестувати в боротьбу з корупцією», - пояснив він.

Водночас голова ГО «Центр протидії корупції» Віталій Шабунін закликає нардепа схаменутися та відкликати свій законопроект.

Нагадаємо, Юрій Дерев’янко потрапив на четверте місце у Топ-10 задекларованих грошових активів. Так, нардеп задекларував 2 млн 947 тис. доларів, 1,5 млн. євро та 1 млн. 630 тис. гривень готівкових коштів. При цьому нардеп ще позичив третім особам 10 млн. 560 тис. доларів

Також Дерев’янко задекларував три автівки: Land Rover Range Rover 2010 року випуску, Toyota Land Cruiser 200 2011 року випуску та Mercedes S 500 4matic 2007 року випуску, ще трьома володіє його дружина. Це -  Land Rover Range Rover 4.2 2009 року випуску, Toyota RAV4 2006 року випуску та Lexus RX 450h 2009 року випуску. Окрім того у власності його сім’ї 5 земельних ділянок, 2 будинки, 5 квартир, 2 дачі (кожна площею понад 200 квадратних метрів), 2 гаражі та 10 офісів.