Нардеп Матвієнко пояснив, чому віддає свою церкву Московському патріархату


Рішення передати задекларовану церкву нардеп Анатолій Матвієнко прийняв ще минулого року.

Про це сьогодні, 10 листопада на прес-конференції в Івано-Франківську розповів Анатолій Матвієнко, інформує кореспондент Бліц-Інфо.

«Я закладав камінь на вимогу людей. Колись я побудував ротонду на могилі свого батька, відтак журналісти почали кричати, що краще б я побудував туалет на цвинтарі. А в провідну неділю на цвинтарі зустрівся з людьми та священником, і вони попросили побудувати щось схоже, щоб це була капличка. Це було близько 10 років назад», - розповідає Матвієнко.

За його словами, місце де зараз стоїть церква десять років тому було освячене московською церквою.

«За час війни більше сто громад, здебільшого на західній Україні перейшли в Київський патріархат. З’явився конфлікт храмів. Тож московський патріархат почав міняти статути та переводити храми не у власність церковних громад, а у власність єпархії. Я вірю, що у  нас буде єдина помісна православна церква, але як тільки вона з’явиться – у нас буде російська православна церква в Україні. Я вклав душу у цей храм, тож маю право сказати, що він ніколи не буде власністю російської православної церкви. Ще не було навіть розмов про декларацію, коли я у 2015 році зареєстрував землю на 49 років та храм у свою власність. Може я не найкраще рішення прийняв, але хто знає як буде краще?», - заначив нардеп.

Матвієнко також "наїхав" на журналістів, мовляв, ніхто з них не звернувся до нього за роз'ясненням. 

"Я дзвоню сільському голові в Яблуницю, а трубку бере говний бухгалтер і каже: Ви негідник, ви торгуєте церквами, ви нас позорите, ви нікчема... Це хто створив - я чи ви? Це правильно?", - обурюється Матвієнко.

Нагадаємо, Анатолій Матвієнко задекларував будівлю храму Успіння Пресвятої Богородиці загальною площею 40,9 кв.м. Відтак він заявив, що передає його винятково Московському патріархату.

До теми: Декларацію прикарпатського нардепа висміяли у сатиричній телепрограмі