Нардеп Шевченко нахамив меру Косова через незручне запитання про вартість ремонту дороги фірмою ПБС


Обраний від м. Івано-Франківськ народний депутат України «зірвався» на мерові Косова та згодом видалив з власної сторінки компроментуючу переписку, яка стосувалась вартості ремонту одного кілометра дороги фірмою ПБС.

Зокрема, на запитання міського голови Косова Юрія Плосконоса про вартість ремонту одного кілометра дороги фірмою ПБС народний депутат зверхньо відповів: «Читайте пресу…)… Бо тролі то ніхто і звати вас ніяк», пишуть Версії

 

У свою чергу міський голова Косова нагадав нардепу Олександру Шевченку, що вартість ремонту одного кілометра дороги проведеного наближеною до нардепа фірмою “ПБС” складає близько 8 млн грн. В той час, коли відремонтована дорога Стопчатів-Косів та Косів-Яворів коштувала бюджету України менше 2 мільйонів гривень за один кілометр.

«Звичайно, з Франківська на Львів через Бібрку краща дорога. Уточніть, яка вартість одного кілометра тієї дороги, будь ласка», – запитав нардепа Юрій Просконос.

Однак, Олександр Шевченко вперто не бажав називати конкретну суму вартості проведення ремонту одного кілометра дороги фірмою ПБС.

«Тобто дати пряму відповідь не хочете. Я катаю Субару, не найслабша машина. За рік до ремонту дороги на ділянці від Коломиї до Косова я вбив 4 амортизатора, 2 сайлентблоки і купу дрібниць. Тому мені краще їхати 15 кілометрів з Яблунова до Косова по дорозі вартістю 1.8 млн за кілометр, а коли б ремонтував Шевченко по ціні 8 млн за кілометр, то вистачило б на ремонт 4 кілометрів, а решту 11 мали б їхати ямами по коліна», – аргументував Юрій Плосконос.

Не бажаючи дати конструктивну відповідь мерові Косова, Олександр Шевченко згодом просто видалив цю переписку зі своєї сторінки.

Нагадаємо, проаналізувавши інформацію «Вісника держзакупівель», можна підрахувати, що від червня 2015 року «буковельська» фірма «ПБС» отримала з державного бюджету близько 6 мільярдів гривень на ремонт доріг в Івано-Франківській та Львівській областях. Зокрема, тільки в 2016 році ця ж компанія виграла тендер на ремонт дороги Н-09 (Мукачево-Львів) на суму в 2,5 мільярдів гривень. При цьому вартість ремонту 1 км дороги цієї фірми є однією з найвищих в Україні і зараз коштує бюджету понад 8 млн грн./км.

Натомість, вартість ремонту одного кілометра дороги Р-24 від Яблунова до Косова, про яку йшла мова  переписці мера та нардепа, становила менше 2 млн грн/км.

Відомо також, що Слідчим управлінням фінансових розслідувань ГУ ДФС в Івано-Франківській області тривалий час проводиться досудове розслідування  кримінальному провадженні № 32015090000000059, розпочатого стосовно службових осіб ТзОВ «ПБС» за ознаками криманільних правопорушень. Фірму «ПБС» підозрюють у зловживаннях з мільйонами гривень під час ремонту дороги державного значення (провадження №32015090000000059).