Нардеп Соловей спростовує звинувачення франківського перевізника і готує звернення в СБУ


Народний депутат відреагував на звинувачення франківського підприємця Олега Сохана.

Депутат заявив, що жодного разу не зустрічався із паном Соханом та тим більше не обговорював питання піприємницької діяльності, пишуть Версії.

”Жодної розмови між мною і Соханом щодо перевезень не було. Якщо є докази, нехай оприлюднить,” – розповів Соловей.

Тим не менш, нардеп обурений, що влада міста дає більшість перевезень в місті підприємцю, який, на його думку, недоплачував податки в минулому.

”Рішення конкурсної комісії справедливо піддали сумніву, адже віддавати більшість маршрутів підприємцю, який відзначився недоплатою подаків є як мінімум не правильним. Більше того, я звернусь до контролюючих інстанцій з метою перевірки цих фактів та притягнути до відповідальності винних”, – зазначив Соловей.

Нардеп готує звернення до прокуратури, фіскальної служби та СБУ з метою перевірити діяльність конкурсної комісії та тих, хто покриває схеми на перевезеннях в обласному центрі. Юристи також підготують позов до суду на Сохана за поширення недостовірної інформації.

Прокоментував ситуацію із зверненням Сохана також і журналіст Микола Грабовецький, якого той звинуватив у поширенні недостовірної інформації:

“Проводивши розслідування стосовно схем, які, імовірно, діють у системі громадських перевезень, мною було встановлено, що за певний період 2014-2015 рр. приватний підприємець Сохан обслуговував маршрути, маючи в роботі 11 автобусів і лише 9 (!!!) офіційно влаштованих працівників. Відповідно до затверджених держнорм, на один автобус передбачається 3 працевлаштованих водії. Згідно із інформацією фіскальної служби  підприємець Сохан мав недостачу у 23 працівники.  Це офіційна інформація ДФС Івано-Франківської області, яку я можу надати. Зрозуміло, що 11-ма автобусами не могли управляти 9 водіїв (їх мало бути, як мінімум, в 2 рази більше). Дії підприємця мають явні ознаки порушення, а саме – несплати податків”, – розповів Грабовецький.

perevez marshr sohan

Також він заявив про продовження розслідування у згаданій справі.

Нагадаємо, сьогодні франківський перевізник Олег Сохан заявив, що нардеп Юрій Соловей тисне на нього через власні бізнес-інтереси.