Нардеп Тимофійчук оглянув дорогу Яблунів-Космач, яку ремонтують за гроші Іванчука


Дорогу місцевого значення Яблунів – Космач ремонтують швидкими темпами. Вона вкрай важлива для Косівського району, бо з’єднує центри двох ОТГ.

Приблизно до половини автошляху вже поклали нове асфальтобетонне покриття. А перед тим зміцнили основу дорожнього одягу. Так само автодорожня організація відновлює мости. Їх тут із десяток. Тож добрі переправи не менш важливі, ніж дороги, пише Голос України.

Хід проведення капітального ремонту дороги С090803 Яблунів – Космач оглянула представницька делегація: народний депутат Володимир Тимофійчук, голова Івано-Франківської ОДА Віталій Федорів, керівники Косівського району та Космацької і Яблунівської ОТГ.

Під час огляду щойно зремонтованого мосту

Віталій Федорів нагадав, що 2020-й на Прикарпатті – Рік доріг та мостів. Власне, саме таке гасло подав екс-голова Івано-Франківської ОДА Денис Шмигаль – нинішній Прем’єр-Міністр. Після того, як особисто об’їздив низку проблемних об’єктів, а зокрема мостів. Їх на державних та місцевих дорогах області багато – 1280. Буває, що якась дорога перетинає одну річку, що в’ється змійкою, по декілька разів.

Нагадаємо, що під час першого офіційного візиту Президента Володимира Зеленського на Прикарпаття та представлення нового голови Івано-Франківської ОДА Дениса Шмигаля у серпні 2019-го хтось із присутніх у залі загострив увагу Глави держави на проблемній дорозі Яблунів – Космач.

Володимир Зеленський звернувся до присутнього на зібранні народного депутата Андрія Іванчука. Мовляв, державних коштів не вистачає, то треба вишукати інші механізми залучення інвестицій на дороги. Зрештою, парламентарій відреагував швидко. Так за його сприяння постала ГО «Мій Космач», яка й відає капітальним ремонтом дороги Яблунів – Космач.

«Отож, влаштовано вже понад 8 км нового асфальту із боку Яблунова, дорожники наблизилися до початку Космача. А також звернулися до Космацької ОТГ із листом, щоб перенести електричні опори далі від проїзної частини. Відповідний запит ми подаємо до ПАТ «Прикарпаттяобленерго». Дуже радіємо такому швидкому темпу робіт та сподіваємося, що невдовзі буде оновлена дорога аж до центру нашого великого села», – розповів голова Космацької ОТГ Дмитро Бербеничук.

«Більшість мостів на дорозі Яблунів – Космач була в аварійному стані. Тепер частина з них капітально відремонтована. Роботи йдуть швидким темпом, бо автодорожники застосовують сучасні технології та матеріали. На Івано-Франківщині успішно реалізується ініційований Президентом Володимиром Зеленським національний проект «Велике будівництво». В його розрізі – капітальний ремонт державних доріг Р-62 Криворівня – Чернівці у Верховинському районі та Р-24 Татарів – Кам’янець-Подільський у цьому ж районі. Одночасно треба шукати різні шляхи для пришвидшення ремонту доріг та мостів, а зокрема й за інвестиційні кошти. Адже на Верховинщині та Косівщині є проблемні автошляхи місцевого значення. Механізм державно-приватного партнерства набирає обертів. Тож зрушення вже помітні», – акцентує народний депутат Володимир Тимофійчук.

 

Читайте нас у Facebook, Telegram та Instagram.
Завжди цікаві новини!