Нардеп від БПП викупив вісім скандальних квартир у бухгалтерки Луценка


17 жовтня народний депутат від «Блоку Петра Порошенка» Гліб Загорій придбав 8 приміщень у Світлани Риженко, колишньої бізнес-партнерки родини генпрокурора Юрія Луценка.

Про це свідчать дані реєстру нерухомості, пише Наші гроші.

Йдеться про 7 квартир і одне нежиле приміщення у будинку по вул.Еспланадній, 32, літ «В» у Печерському районі Києва. У вересні цього року весь будинок продавався за $5,3 млн.

Разом із тим у розпорядженні «Наших грошей» є витяг станом на 7.09.2016 р., згідно з яким власницею цієї нерухомості була Світлана Риженко, 67-річна жінка, яка мешкає в селі Зазим’я Київської області.

Ці приміщення здавало в оренду ТОВ «Бізнес-центр «Лотос», власником якого є Олександр Луценко – син генпрокурора. Раніше prodazh-esplanadna«Наші гроші» записалиінтерв’ю зі Світланою Риженко, в якому жінка підтвердила, що володіє квартирами на Еспланадній.

Риженко придбала нерухомість на Печерську у 2009 році. В інтерв’ю «Нашим грошам» жінка не змогла переконливо пояснити звідки взяла кошти на придбання. Вона розповіла, що була бухгалтером ТОВ «Українські новітні телекомунікації», що належало родині Луценків, а перед тим працювала в Антимонопольному комітеті, де тоді також працювала дружина нинішнього генпрокурора Ірина Луценко.

Новий власник,  Гліб Загорій є власником фармацевтичної компанії «Дарниця». Вважає себе другом Юрія Луценка. У фракції БПП входить в неформальну «групу Третьякова». До цієї ж групи входить і дружина Генерального прокурора народний депутат Ірина Луценко.

reestrНагадаємо, 24 жовтня, через тиждень після продажу нерухоаості Загорію Юрій Луценко заявив, що його родина не має стосунку до будинку.

«Офіційно заявляю: ніяким будинком у Києві ні я, ні члени моєї родини не володіють… Електронну декларацію заповнюю і здам вчасно», – написав він у Facebook.

Станом на сьогодні декларація Гліба Загорія ще не опублікована.

Довідка. Відповідно до Закону про запобігання корупції, у разі суттєвої зміни в майновому стані декларант зобов’язаний у 10-денний строк повідомити про це Національне агентство з питань запобігання корупції. Йдеться про придбання майна на суму, яка перевищує 50 мінімальних заробітних плат, встановлених на 1 січня відповідного року.

У такому повідомленні має бути  повідомлено у кого і за якою ціною було придбане майно. Тобто  НАЗК має отримати таке повідомлення від Гліба Загорія до 27 жовтня.