Нардепи дозволили українцям "полювати" на чиновників-хабарників


Верховна Рада України ухвалила Закон «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо посилення ролі громадянського суспільства в боротьбі з корупційними злочинами».

Закон №1165 підтримав 231 депутат, пише Вголос.

Законодавчим актом у кримінальному процесуальному законодавстві запроваджують інститут громадського обвинувачення у сфері службових злочинів з ознаками корупційних діянь.

Як відзначали депутати під час обговорення, з введенням у дію цього закону чиновники боятимуться не тільки вимагати хабар, а навіть жартувати на цю тему.

Згідно із законом, громадським обвинувачем є будь-яка фізична або юридична особа, яка безпосередньо є потерпілою від кримінального правопорушення або якій стало відомо про вчинення щодо інших осіб кримінального правопорушення, щодо якого допускається кримінальне провадження у формі громадського обвинувачення, та яка подала слідчому, прокурору заяву, повідомлення про вчинення відповідного кримінального правопорушення та заяву про проведення кримінального провадження у формі громадського обвинувачення. Громадським обвинувачем може виступати громадське об'єднання. Громадським обвинувачем може бути потерпілий. Громадським обвинувачем не може бути особа, яка за своєю посадою зобов'язана виявляти і розслідувати кримінальні та інші правопорушення, вести боротьбу зі злочинністю.

Права та обов'язки громадського обвинувача виникають у особи з моменту подання нею слідчому, прокурору заяви, повідомлення про вчинення відповідного кримінального правопорушення, щодо якого допускається кримінальне провадження у формі громадського обвинувачення та заяви про проведення кримінального провадження у формі громадського обвинувачення.

За таким законом громадському обвинувачу надається право використовувати спеціальні технічні засоби негласного отримання інформації. При цьому отримані в такий спосіб докази за будь-яких умов повинні визнаватися допустимими.

Законодавчим актом декриміналізовано такі діяння, як контрабанда спеціальних технічних засобів негласного отримання інформації та незаконні придбання, збут або використання спеціальних технічних засобів негласного отримання інформації, а також виключено статтю 195-5 Кодексу України про адміністративні порушення, якою передбачається адміністративна відповідальність за незаконне зберігання спеціальних технічних засобів негласного отримання інформації, внесено одночасно відповідні зміни до статті 15 цього кодексу «Відповідальність військовослужбовців та інших осіб, на яких поширюється дія дисциплінарних статутів, за вчинення адміністративних правопорушень».