«Народний котроль» вже відкрито заявив про участь у місцевих виборах


Політична партія «Народний контроль» вже відкрито заявила про свою участь у місцевих виборах. Щоправда, у назві політичного проекту й далі фігурує словосполучення «громадський рух» .

У суботу, 4 липня, у Києві відбувся перший партійний зʼїзд нової політичної сили. Своїми першочерговими завдання «контролівці» назвали участь у найближчих місцевих виборах та «впровадження в українську політику принципів Майдану: відкритість, самоврядність, справедливість».

«На місцях до нас зверталося багато простих людей і говорили про те, щоб ми ішли в органи місцевого самоврядування представляти їхні інтереси. Тому  ми прийняли рішення створювати політичну партію «Громадський рух «Народний контроль». Ця політична сила об’єднала людей, які вірять, що ми зможемо змінити нашу країну на краще. Так, як ми вірили, коли стояли на Майдані», - зазначив координатор «Народного Контролю» Прикарпаття Володимир Гергелюк.

Як запевняють лідери політичного проекту, «Громадський рух «Народний контроль» бере свій початок від однойменного громадського об’єднання, який було створено в 2012 році. Треба зазначити, на Прикарпатті про таку організацію почули всього кілька місяців тому. та й то у якості телепрограми про комуналньі негаразди. Натомість багатьом була знайома програма на каналі  ZIK з однойменною назвою. До слова, нещодавно цей телеканал заявив про крадіжку бренду «Народний контроль».

«Колишній гендиректор телеканалу Дмитро Добродомов та його прибічники для досягнення своїх політичних цілей намагаються використати назву відомого журналістського проекту, створеного телеканалом ZIK», -  заявило керівництво каналу.

Тож, на думку медіа-холдингу ZIK, це ніщо інше як шахрайство та приховане рейдерство. Тим не менш, у «Народному контролі» звинувачення у крадіжці інтелектуальної власності відкинули, назвавши їх «юридично нікчемними».

Відтак, під час першого зʼїзду новоствореної політичної партії офіційно оголосили  про обов’язковість участі сили у місцевих виборах 2015 року під гаслом «Громадський рух «Народний контроль» -  Змусимо владу працювати чесно!»

Нагадаємо, на Прикарпатті кістяк новоствореної політичної сили утворюють колишні «ударівці», що покинули партію через конфлікт з новим керівництвом. зокрема, очільник осередку Володимир Гергелюк донедавна займав посаду заступника голови Івано-Франківської обласної організації політичної партії "УДАР Віталія Кличка".

До теми:“Народний контроль” до місцевих виборів може стати політичною партією

 "Народний контроль" Добродомова – проект Медведчука