Насалик у Донецьку вів переговори з бойовиками - про вугілля чи про полонених?


Прем'єр Володимир Гройсман звернувся до СБУ з проханням перевірити інформацію щодо перебування у Донецьку міністра енергетики та вугільної промисловості України Ігоря Насалика.

Раніше, блогер Максим Іваніщев, виклав на Facebook уривок з сюжету "Сім округів у Раду" програми "Українські сенсації" на 1+1, на якому видно, як Насалик спілкується про вугілля з самопроголошеним "міністром доходів та сборів" Олександром Тимофєєвим (позивний "Ташкент"), пише Українська правда

Тимофєєв "націоналізував" гірничодобувне підприємство "Шахта ім. Засядька ", збанкротував "Макіїввугілля", брав участь у рейдерському захопленні ТОВ "Мультіторг" ("Амстор"), нелегально вивозив в РФ вугілля і організував контрабандне постачання ПММ на Донбас.

Під виглядом журналіста, у 2015, щодо полонених

Міністр енергетики та вугільної промисловості Ігор Насалик їздив в самопроголошену "ДНР" у лютому 2015 року під виглядом журналіста, щоб знайти полоненого військового з міста Калуш.

Про це Насалик заявив в ефірі каналу NewsOne.

"Ці події відбувалися в лютому 2015 року, коли я був депутатом Верховної ради, а я став депутатом, будучи міським головою міста Калуш (Івано-Франківська область). Це період закінчення Дебальцевскої операції та подій, коли рухнула вежа в аеропорту", - заявив Насалик.

За його словами, йому зателефонувала мати взятого у полон військового Станіслава Стовбана, який мешкав у місті Калуш та попросила про допомогу.

"Тоді було прийнято рішення, що я поїду сам. Визріла ідея поїхати як журналісти, щоб вивчати соціально-економічну ситуацію", - заявив міністр.
За словами Насалика метою зустрічі з самопроголошеним міністром "ДНР" була спроба домогтися відзняти полонених.

"Він погодився і ми змогли побачити полонених, повідомили батькам, що вони поранені, але живі та повідомили нашим службам, де вони знаходяться", - зазначив Насалик.

За його словами, він не домовлявся за вугілля, оскільки ще не був міністром.

Також, публікації та інтерв'ю з Насаликом про поїздку на окуповані території з'явилися в лютому 2015 року.