Наступного року діти прикарпатських воїнів зможуть безкоштовно відпочити


Сьогодні відбулося перше засідання гумнітарної комісії облради, на якому розглядали програму оздоровлення дітей соціально незахищених категорій у наступному році.

Як прозвітував начальник управління молоді та спорту Івано-Франківської  ОДА Ростислав Микитюк у 2015 році було закуплено 1083 путівки для відпочинку та оздоровлення соціально незахищених дітей в таборах Прикарпаття, інформує кореспондент Бліц-Інфо.

"На наступний рік хочемо збільшити фінансування, оскільки збільшилась кількість категорій соціально незахищених дітей", - каже Микитюк.

На 2016 рік в Програму додатково, внесли дітей учасників АТО. Хоча законом вони не відносяться до соціально незахищених, обласна рада може за кошти обласного бюджету безкоштовно їх оздоровлювати. 

Окрім того, за словами посадовця, в наступному році не планується закупівля путівок в табори на морському узбережжі, адже вони дуже дорогі. У той же час путівки у прикарпатські табори є найдешевшими в Україні, всього 175 грн/доба. Саме тому, переконаний Микитюк, краще розвивати місцеві оздоровчі табори.