Наступного року міське озеро матиме притік свіжої води


Таке доручення сьогодні на щотижневій оперативній нараді керівнику КП «Івано-Франківськводоекотехпрому» Миколі Саєвичу дав міський голова Руслан Марцінків.

За словами очільника міста, для комунальників на наступний рік це повинне бути завдання №1, інформує кореспондент Бліц-Інфо.

«Треба зробити так, що в озеро постійно був притік свіжої води. Цю проблемо потрібно вирішити раз і назавжди. Якщо потрібно для цього два чи три мільйони - ми їх потратимо», - наголосив Руслан Марцінків.

Водночас заступник міського голови Микола Вітенко зазначив, що раніше вже розробляли проект, однак наразі він вже є застарілим.

У свою чергу Микола Саєвич зазначив, що раніше туди поступала вода із аеропорту та Крихівців.

«Але у свій час перед дорогою були засипані озера, які були відстійниками при великих паводках, тож вода була направлена в річку. Там наразі залишився шибер, який переключав вхід води на озеро та через дачний масив, однак його потрібно відремонтувати», - додав комунальник.

Нагадаємо, також під час оперативної наради йшлося про те, що Івано-Франківськ може відмовитися від повноважень Держархбудконтролю та ще у двох франківських школах будуть нові футбольні поля, а ремонти у двох навчальних закладах Франківська зупинили через відсутність підрядників.