Найгарячіше минула доба на підступах до Авдіївки – штаб АТО


Минулої доби зафіксовано 48 фактів використання бойовиками зброї, двоє українських військовослужбовців зазнали поранень.

Російсько-терористичні війська минулої доби, 21 травня 2017 року продовжували обстрілювати підрозділи ЗС України вздовж усієї лінії розмежування, втім інтенсивність ворожого вогню з важких артилерійських систем відносно знизилась, повідомляє прес-центр штабу АТО у Facebook.

«Приморський напрямок. Незаконні збройні формування 17 разів застосовували зброю проти українських воїнів. Зокрема, вчора ввечері бойовики здійснили обстріл наших позицій поблизу Широкиного з міномету калібру 120 мм. Поруч, по укріпленнях ЗС України в районі Водяного, декілька разів бив ворожий танк. Бійців сил АТО, котрі тримають оборону неподалік Гнутового, противник обстрілював з 82-мм мінометів, а біля Павлополя – з озброєння БМП. На тих же ділянках лінії зіткнення, а також неподалік Лебединського, Чермалика та Новотроїцького бойовики періодично застосовували стрілецьку зброю та гранатомети», – йдеться у зведенні штабу.

На Донецькому напрямку 24 рази впродовж минулої доби незаконні збройні формування порушували тишу, найчастіше – на підступах до Авдіївки. Так, надвечір бойовики неодноразово відкривали інтенсивний вогонь по наших окремих опорних пунктах у південному передмісті Авдіївки з 82-мм та 120-мм мінометів, а також засобів ураження меншого калібру. Східніше, біля Кам'янки, ворог також застосовував міномети калібру 82 мм та зенітну установку. З таких же мінометів, стрілецької зброї та гранатометів окупанти били неподалік Верхньоторецького, Опитного та Пісків. З передмістя тимчасово окупованої Горлівки проросійські бандформування вели вогонь по наших опорних пунктах в районі Зайцевого та Майорська. 
Окрім того, вчора близько 19.00 години бойовики зі сторони окупованого населеного пункту Ясинувата обстріляли Донецьку фільтрувальну станцію.

Також на Луганському напрямку зафіксовано 7 фактів використання бойовиками зброї. Ввечері зі 120-мм мінометів, гранатометів та стрілецької зброї бандити обстріляли українських захисників поблизу Троїцького. Неподалік Кримського та Золотого били з мінометів калібру 82 мм. В районі Малинового противник застосовував автоматичні станкові гранатомети.