Найкрасивіші зимові пейзажі Карпат


Чарівниця-зима змінює всі знайомі нам місця. Немов за помахом чарівної палички, вони змінюють обриси і перетворюються часом до невпізнанності.

Складно знайти людину, якій не личив би білий колір. Те саме і з природою: снігове вбрання дуже пасує нашій природі, вулицям, будинкам, пише igotoworld.

І поки не розтанула ця чудова казка, поспішайте на фотосесію, щоб зафіксувати химерні фантазії природи. У нашому сьогоднішньому огляді ви побачите добірку кращих пейзажів, знятих в Україні. Отже, зупинися, мить!

Українські Карпати в будь-який час року радують своєю могутньою красою. Але взимку природа вражає своїм майстерним умінням пограти всього двома кольорами – синім і білим.

Джерело фото: outdoorukraine.com, автор – Євген Фіонов.

Зимовий ліс виглядає заворожуюче. Ось вона, первозданна природа, де людині уготована роль мовчазного споглядальника і підкорювача снігових вершин. Знімки зроблені в поході на Чорногірський хребет, в околицях озера Несамовите. Взимку воно виглядає як засніжена галявина, але якщо потрапите сюди, не треба кидати камінь: є легенда, що озеро відповідає за погоду. І якщо його потривожити, може початися негода. Взимку воно спить під льодом, але мало що...

Джерело фото: outdoorukraine.com, автор – Євген Фіонов.

Знайомтеся, Піп Іван Чорногірський у святковій «сутані» з відтінком рожевого. Якщо ви любите гірські походи і не боїтеся замерзнути, примкніть до групи таких же відчайдухів і вирушайте підкорювати вершини Карпат.

Джерело фото: karpaty.ua, автор – Роман Михайлюк.

А ось як виглядає в обіймах зими морське око Карпатських гір – легендарне озеро Синевир. Холоднечі не під силу скувати його 24-метрову глибину.

Джерело фото: finenews.info.

Світанки і заходи сонця додають в холодні барви зими теплі тони, перетворюють вершини і плато, створюючи відчуття чогось неземного.

Джерело фото: zak-kor.net, автор – Євген Тимашев.

Помилуйтеся, який контраст!

Джерело фото: tyachivnews.in.ua, автор – Андрій Майковський.

Наступна картина, намальована природою – в тонах біло-рожевого зефіру, а будиночок загубився в горах. Ідеальне місце для відлюдника!

Джерело фото: tyachivnews.in.ua, автор – Андрій Майковський.

А ось ця картина чи не нагадує вам засніжену галявину з казки «Дванадцять місяців»?

Джерело фото: uzhgorod.net.ua, автор – Лілея Івасик. Хочете побачити сутінки в білих вбраннях, вдихнути морозного повітря і порадіти просторам гір? 

Джерело фото: uzhgorod.net.ua, автор – Лілея Івасик.

Водоспад Шипіт у Пилипці. І навіть не думайте, що зима – не найкращий час. Подивіться, яка краса!

Джерело фото: karpaty.ua.

Може здатися неймовірним, але карпатські водоспади взимку виглядають ще більш вражаюче, ніж влітку. На наступному фото – Манявський водоспад на Івано-Франківщині. Це один з найвищих водоспадів в Україні: вода несеться вниз з висоти майже 18 метрів. Зима, сковуючи льодом цього красеня, створює химерні форми. До села Маняви, в околицях якого він розташований, ходять маршрутки з Івано-Франківська.

Джерело фото: ukraine-is.com.

Непогано відправитися в Яремче, подивіться, як виглядає взимку залізничний міст. А можливо, це насправді дорога у Хогвартс? Хто знає, на що здатна зима...

Джерело фото: ua-reporter.com.

Неможливо уявити зимові Карпати без головного гірськолижного курорту країни. Подивіться, як виглядає Буковель з висоти. Присутність людини не порушує величі природи.

Джерело фото: tradevoyage.by.

Отже, здається, пора подумати про лижний тур у красивих місцях