Найпопулярніші міфи про еректильну дисфункцію


Еректильною дисфункцією називають нездатність отримання і збереження повноцінної ерекції для проведення статевого акту. В народі дану проблему називають імпотенцією.

Навколо цього явища поширюються безліч міфів, проте далеко не всі є достовірними. Наразі ми спробуємо спростувати найпоширеніші та найцікавіші з них.

1.Еректильна дисфункція є нормальним явищем при процесі старіння

Факт:  Не новиною є той факт, що еректильна дисфункція частіше зустрічається у чоловіків старшого віку, однак це явище не є наслідком старіння. Насправді це є першим сигналом для відвідим лікаря-уролога, оскільки зазвичай проблема криється у патології сечостатевої системи.

2.Наслідки еректильної дисфункції відчувають виключно чоловіки

Факт:  Еректильну дисфункцію відчуває як чоловік, так і його партнерка. Еректильна дисфунеція може створити відчуття неповноцінності і ,навіть, привести до депресії. Стосунки між партнерами погіршуються, жінка може відчувати за собою якусь провину, комплексувати щодо власної зовнішності. Коли виникають проблеми  в сім’ї, тоді це залишає відбиток і в суспільному житті (робота, друзі, родина).

3.Носіння тісної білизни може спричинити виникнення еректильної дисфункції

Факт:  Тісна і неякісна нижня білизна насправді може бути причиною чоловічого безпліддя. Проте в медицині не існує жодного факту, який підтверджував зв’язок між використанням тісної білизни та еректильною дисфункцією.

4.Еректильна дисфункція виникає тільки через проблеми у стосунках

Факт:  Проблемні відносити між партнерами безумовно приводять до зниження лібідо, однак в більшості випадків еректильна дисфункція є фізіологічною, а не психологічною проблемою. Якраз невирішена проблема еректильної дисфункції приводить до сварок і непорозумінь між чоловіком та жінкою.

5.«Віагра» є єдиним засобом лікування еректильної дисфункції.

Факт:  Прийом різноманітних препаратів для покращення потенції не усувають саму проблему, вони усувають симптоми на відповідний час (декілька годин). А ось для усунення самого кореня проблеми варто дотримуватися простих правил: зміна способу життя, контроль маси тіла, нормалізація цукру крові і артеріального тиску, відмова від алкоголю і тютюнопаління, заняття ранковою фізкультурою.

6.У чоловіків з еректильною дисфункцією відсутній сексуальний потяг

Факт:  Сексуальний потяг (лібідо) має гормональне походження і зазвичай не має впливу на еректильну дисфункцію. Тому чоловіки досить часто відчувають сексуальне бажання, проте фізіологічно не мають змоги його здійснити.

7.Причиною проблем з ерекцією завжди є еректильна дисфункція

Факт:  Проблеми з ерекцією не обов’язково свідчать про наявність у чоловіка еректильної дисфункції. Досить часто причина криється у перевтомі, особистих проблемах, проблемах на роботі, страху, переживаннях, тривозі. Це і викликає просте небажання займатися сексом. Як не дивно, та не тільки у жінок «болить голова» і «нема настрою», і це не пов’язано з хворобами.

8.Еректильна дисфункція не є проблемою, тому лікування можна відкласти на довгий час

Факт:  Вірно, сама еректильна дисфункція не несе небезпеку, проте вона може сигналізувати про захворювання, що можуть принести серйозні наслідки як для чоловіка, так і для жінки. Тому, якщо Ви відчуваєте, що у Вас можливі проблеми – проконсультуйтеся зі спеціалістом. Можливо, проблеми як такої і нема, але в даному випадку ви завжди будете на крок попереду і зможете не хвилюватися про власне здоров’я.

Руслан Гімон

лікар уролог, андролог, сексопатолог МЦ Оксфорд Медікал

вул. Василіянок, 1

тел.: (067) 3 777 299, (050) 3 777 299