Назарій Павлів — про минуле і сьогодення


Заступника начальника управління молоді і спорту облдержадміністрації нашого знаного богатиря-рекордсмена Назарія Павліва переведено на нове місце роботи — заступником директора Обласного центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді.

Газета "Галичина" поговорила з Назаром Павлівом про здобутки минулого року, кулуарні ігри, нову посаду та плани на майбутнє.

— Назарію, чи був минулий рік знаковим для спорту в нашій області? 
— Звичайно був. У 2016 році відбувалась подія чотирьохліття — Олімпіада в Бразилії, на якій честь нашої області захищало троє спортсменів, а ще одна учасниця їхала запасною, і на Параолімпіаді Прикарпаття представляло теж троє спортсменів. Були досягнення протягом року і у вільній боротьбі, і у веслуванніѕ 
Ми стали учасниками відродження футболу в Івано-Франківську, де команду «Тепловик» заявлено в другу лігу чемпіонату України. Важливим чинником у цьому був і фінансовий бік, тому тут і ми долучились, адже з обласного бюджету на це було виділено 1 млн. грн. Ще 2 млн. грн. з обласного бюджету надано на будівництво основи під футбольне поле зі штучним покриттям біля стадіону «Рух». Хоча я особисто ініціював першочергово спрямувати кошти на будівництво легкоатлетичних бігових доріжок, бо ми єдина область, де їх немаєѕ Але я не проти і штучного поля: в нас є спеціалізована дитячо-юнацька спортивна школа олімпійського резерву з футболу «Прикарпаття», яку також утримують за кошти обласного бюджету, тож для дітей таке поле теж згодиться.  Також торік керівництво ОДА вирішило ліквідувати управління молоді і спорту, і саме це рішення здивувало навіть Міністерство, яке, до речі, так само називається — молоді і спорту.  і ще одна прикра подія трапилась влітку — не стало мого рідного та єдиного тренера — Шарого івана Григоровича, а область втратила заслуженого тренера України. 

— У новоствореному управлінні спорту є вакантною посада заступника начальника. Чому вас як спортсмена з досвідом роботи на держслужбі не перевели на рівнозначну посаду в нове управління спорту ОДА? 
— Мене... (сміється) і не включили в спортивну комісію з присвоєння категорій тренерам,.. і в колегію управління спорту також не взяли... Чому воно так, я вам обов’язково колись розповім. 

— Розкажіть про своє нове місце роботи. 
— Мене переведено в Обласний центр соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді. Оскільки облдержадміністрація більше ніяких інших варіантів для майбутньої роботи мені не пропонувала, то я погодився на цю. Щоправда, була можливість вибрати: або в Калуші бути директором центру, або в Івано-Франківську — заступником директора. Я живу в Івано-Франківську, і у мене немає манії бути директором, бо я за основу беру свою сім’ю.  

— У чому полягає ваша нова робота? 
— Перш за все, тут немає спорту, тому хочу, щоб уся спортивна громадськість знала, що тепер я уже не маю стосунку до управління та фінансування галузі спорту в нашій області. За роки роботи в управлінні молоді і спорту ОДА старався дослухатись і допомагати спортсменам та тренерам з усіх видів спорту. Сприяння їм відбувалося в міру фінансування з обласного бюджету. Теперішня ж моя робота стосується сімей, дітей і молоді, які опинилися в складних життєвих обставинах. Це соціально незахищені верстви населення: діти-сироти, діти-інваліди, діти, позбавлені батьківського піклування, діти з багатодітних, малозабезпечених та неблагополучних сімей, діти засуджені та позбавлені воліѕ Звичайно, я і надалі пропагуватиму спорт і серед таких верств та категорій населення.