Назавжди 19-річний: У Франківську створюють гігантський портрет Героя Небесної Сотні


Наразі навіть сам художник не уявляє, який вигляд матиме його творіння.

В Івано-Франківську працюють над створенням гігантського портрету Героя Небесної Сотні Романа Гурика. Над муралом розміром 10х15 метрів працює місцевий художник Роман Бончук, якому допомагає батько загиблого Героя. Як зазначається, художник працює над роботою вже майже тиждень, повідомляє 5 канал.

"Як лик, як форма досконалості, як ікона. Як те, що, можна сказати, буде нашою світовою і місцевою голограмою, яка буде постійно нагадувати, змінюватися, трансформуватися в різні форми і думки. Це основне", - пояснює задум Бончук.

Батько Героя Небесної Сотні Ігор Гурик додає: "Навіть коли наносили перші контури, до нас прийшов їжак. Оскільки сина друзі називали "Йожик", це для нас було дуже символічно".

Як стало відомо, трохи нижче портрета буде розміщено напис: "Ти станеш людиною, коли визнаєш свої помилки". Ці слова батьки знайшли в особистих записах Романа вже після його загибелі.

"Після загибелі ми знайшли у ноутбуці текст сина, який починався з таких слів: "Роман, хочу вам розказати про будову всесвіту, про призначення людини, свою точку зору. І власне там є ці слова", - каже батько.

Чоловік упевнений: "E цих словах є справжній сенс нашого життя і те, що люди повинні були б розуміти в першу чергу".

Наразі автор стінопису не розкриває усіх особливостей творіння. Каже, що це творчий процес, тому остаточна картина невідома і самому творцю. Завершити роботу Роман Бончук обіцяє вже за кілька днів.