Не допустимо загострення обстановки під час Дня Хрещення Русі!!!


Цьогоріч, наприкінці липня місяця Україна святкуватиме чергову річницю Дня Хрещення Русі князем Київським Володимиром Великим.

Під час такого величного свята будуть проводитися богослужіння як в нашому місті, так і населених пунктах області за участю значної кількості віруючих та представників місцевої влади.

Заслуговує на увагу і факт приїзду на територію Прикарпаття зі столиці православної святині-ікони Божої Матері «Призри на смирення», яка перебуватиме у нас до 22 липня 2017 року.

Як довідалися наші колеги журналісти, 27 липня 2017 року в рамках святкування Дня Хрещення Русі православні прихожани нашого міста організовують проведення Хресного ходу вулицями обласного центру та до Свято-Успенської Почаївської лаври УПЦ (м. Почаїв)

На думку експертів в цей період можуть відбутися різні заходи із дестабілізації обстановки в регіоні.

За словами патріотично-налаштованих громадських активістів краю, не виключеною є інсценізація провокативних дій до віруючих і представників духовенства УПЦ та штучне висвітлення в засобах масової інформації фактів утисків релігійних громад московського патріархату.

Незважаючи на сценарії підготованих російською стороною провокацій, прикарпатські правоохоронці уже розпочали комплекс заходів щодо недопущення дестабілізації ситуації в регіоні, посилено піші патрулі вулиць.

Ми ж водночас закликаємо мешканців Прикарпаття не допустити дій, які можуть спровокувати насильство і розбрат. Бо все це потім використає Кремль у своїх брудних інформаційних кампаніях нам же на шкоду. Прикарпаття повинно стати не тільки П’ємонтом української культури, а й зразком взаєморозуміння та етнічної толерантності, непохитності віри в Українську державу.

  Представники Церков України виступають проти інструменталізації релігій будь-якими політиками, будь-якою владою, тим більше проти використання релігії з метою агресії. Закликаємо мешканців Прикарпаття не брати участі у підготовці та проведенні насильницьких дій проти духовенства і храмів Московського Патріархату, національних чи етнічних меншин в нашій області !!! 

Якщо вам відомі особи які мають бажання здійснити екстремістські прояви, а також провокації, спрямовані на розпалювання національної та міжконфесійної ворожнечі негайно повідомляйте у відповідні правоохоронні органи.

Наш мир залежить від кожного з нас і від нашої уважності та мудрості!!!