Не популярність, а держзамовлення: Як майбутні студенти-медики обирають спеціальність


В Івано-Франківську триває найгарячіший період для кожного абітурієнта - вступна кампанія.

Цього року міністерство ввело ряд змін для майбутніх студентів. Зокрема електронну подачу документів. Проте, через великий наплив бажаючих подати документи, система в перші дні працювала з перебоями. Та зараз абітурієнти вже можуть без перешкод подати електронну заяву на вступ до омріяного вишу.

Як триває вступна кампанія в Івано-Франківському національному медичному університеті, кореспонденту Бліц-Інфо розповів голова прийомної комісії Ігор Сарапук. За словами голови комісії в перші дні система електронної подачі заяв не працювала, і це викликало певне хвилювання, проте зараз все добре.

«У нас вже є близько 3-х тисяч електронних заяв. Зараз вони всі опрацьовуються. Абітурієнти досить жваво подають заяви. І хоча можна подати 9 заяв на 4 спеціальності, проте, як показує практика, абітурієнти подають в середньому 3-4 заяви», - розповідає Сарапук.

Що ж стосується спеціальностей з найбільшим попитом серед абітурієнтів, то тут запевняє Ігор Сарапук роль відіграє не скільки популярність напрямку, як кількість державних місць.

«Наприклад на медицині є 205 державних місць то і показник електронних заяв там найбільший більше 1.5 тис. На педіатрії 30 місць і менша кількість заяв, на стоматології 4 місця і там ще менше, а от на фармації жодного місця державного немає, то ж там найменше заяв. Проте, ми очікуємо, що у нас буде повний набір», - каже голова комісії.